Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi öncesi ilginç istatistik dikkat çekti

Sivasspor ile berabere kalarak şampiyonluk yarışında ağır yara alan Fenerbahçe, yarın Beşiktaş'ı ağırlayacak. Zorlu derbide Beşiktaş, 5 oyuncusundan yararlanamayacak. Kritik maç öncesi ilginç bir istatistik göze çarpıyor.

SPOR 26.04.2024, 11:07 27.04.2024, 09:22 Hakan Öksüz
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi öncesi ilginç istatistik dikkat çekti

Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Sivasspor deplasmanında 1 puana razı olan Fenerbahçe, şampiyonluk yolunda ağır yara aldı. Lider Galatasaray'ın 4 puan gerisine düşen 86 puanlı Fenerbahçe, şampiyonluk umudunu sürdürmek için yarın karşılaşacağı Beşiktaş'ı yenmek istiyor. 

Beşiktaş, 51 puanla ligin dördüncü sırasında yer alıyor. Teknik direktör Fernando Santos ile yolları ayıran siyah-beyazlılar, ligi üçüncü sırada bitirmek ve Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanmak istiyor.

Fenerbahçe-Beşiktaş maçı saat kaçta?

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi yarın saat 19.00'da başlayacak. Hakem Volkan Bayarslan'ın yöneteceği maç nefes kesecek.

Ligde iddiasını sürdüren iki takımın maçı öncesi ilginç bir istatistik dikkat çekti.

Aynı sezonda Fenerbahçe'ye iki defa yenilmiyorlar

Beşiktaş ligde 2015-2016 sezonundan bu yana Fenerbahçe'ye aynı sezonda iki defa mağlup olmadı. Son olarak 2014-2015 sezonunda Fenerbahçe'ye 2-0 ve 1-0 yenilen Kara Kartal, daha sonraki her sezonda sarı-lacivertlilerden en az 1 puan kopardı. Bu sezonun ilk yarısında oynanan maçta Fenerbahçe, rakibini deplasmanda 3-1 yenmişti.

Beşiktaş'ta 4 sakat, 1 cezalı

Zorlu derbi öncesi Beşiktaş'ta 4 futbolcunun sakatlığı sürüyor. Ante Rebic, Emrecan Terzi, Tayfur Bingöl ve Bahtiyar Zaynutdinov sakatlıkları nedeniyle derbide görev yapamayacak. Sarı kart cezalısı sağ bek Jonas Svensson'un da derbide forma giyemeyeceği kaydedildi.

Yorumlar (0)