Renk değiştirdi, görenleri büyüledi

Türkiye'nin önemli sulak alanlarından biri olan Tuz gölü, yine renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. Göl, içinde bulunan algler ve bakteriler nedeniyle pembe renge bürünmeye başladı. Renk değişimine uğrayan Tuz Gölü, hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak yeri oldu.

SEYAHAT 21.04.2024, 14:28 22.04.2024, 09:39 Melina Ay
Renk değiştirdi, görenleri büyüledi

Tuz Gölü, Aksaray, Konya ve Ankara sınırları içerisinde yer alan Türkiye'nin en büyük ikinci gölü, içinde bulunan algler ve bakteriler nedeniyle pembe renge dönüşmeye başladı. Gölün bu renk değişimi, hem yerli hem de yabancı turistlerin dikkatini çekti ve ilgi odağı haline geldi. Ziyaretçiler, bazıları eşsiz doğal güzelliğin tadını çıkarmak için yürüyüş yaparken, bazıları da tuzlu suyun şifalı özelliklerinden yararlanmak amacıyla çıplak ayakla gölü ziyaret etti. Ancak, bayram tatilinin sona ermesiyle birlikte, çevredeki işletmecilerin belirttiğine göre, göle daha çok yabancı turistin geldiği gözlemlendi.

“Başka bir dünyada gibi hissettiriyor”

Ailesiyle Meksika’dan Tuz Gölü’nü ziyarete gelen Mariela Simon ilk kez tuzdan oluşan bir göl gördüğünü dile getirdi. Simon ilk kez Türkiye’de bulunduğunu ifade ederek, “Burada olmak, sanki başka bir dünyada gibi hissettiriyor. İnsanlar samimi, yemekler lezzetli ve çevre muhteşem. Bu yeri gerçekten çok beğendim. Genellikle bu tür bir manzara görmek pek alışılmış bir durum değil çünkü burası tuzla kaplı. Bence herkesin burayı görmesi ve ziyaret etmesi gerekiyor. Üstelik, giriş ücretsiz olduğu için insanlara burayı ziyaret etmelerini kesinlikle tavsiye ederim” şeklinde konuştu

“Doğal güzellik cazip geliyor”

Gölü görebilmek için Şanlıurfa’dan ailesiyle ziyaret etmeye gelen Mehmet Kaya ise, “Zaten bu yer, dünyanın gözde noktalarından biri. Herkesi burayı görmeye davet ediyoruz. Tuz Gölü, Türkiye'nin eşsiz doğal güzelliklerinden biri. Daha önce de ziyaret etmiştik ve bu kez ailece tekrar gelip görmeye karar verdik. Görüldüğü gibi, dünyanın dört bir yanından insanlar buraya akın ediyor. Doğanın içinde olmayı tercih edenler için bu doğal güzellik cazip geliyor” açıklamalarına yer verdi.

“Ayak sağlığına faydalı”

Gölün başka ziyaretçilerinden Hayrettin Altun ise, tuzun ayak sağlığı için faydalı olduğunu duyduğu için gölü ziyaret ettiğini belirtti. Altun, sıcaklığın artmasıyla birlikte tuzların daha sert hale geleceğini ve şu anda ziyaret etmek için ideal bir zaman olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)