SMO, PKK'ya böyle de darbe vuruyor!

SMO sadece PKK'nın silahlı teröristleriyle değil, mali kaynağı ile de mücadele ediyor. TSK tarafından icra edilen Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde YPG/PKK terör örgütünün uyuşturucu ağına darbe indirildi.

GÜNDEM 08.11.2020, 12:25 09.11.2020, 14:23
SMO, PKK'ya böyle de darbe vuruyor!

SMO'ya (Suriye Milli Ordusu) bağlı güvenlik faaliyetlerini yürüten güçler, Suriye'nin kuzeyinde yer alan Tel Abyad ilçesinde, YPG/PKK terör örgütünün uyuşturucu ağına yönelik operasyon gerçekleştirdi.

Suriye Millî Ordusu'nun güvenlik kolları sorumlularından olan Hammud Ebu Hayr, YPG/PKK terör örgütünün işgali altındaki bölgelerden Sluk beldesinde üretimi de dahil olmak üzere uyuşturucu madde satma hazırlığı yapan terör örgütü mensuplarına yönelik operasyon gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Operasyonda narkotik köpeklerini de kullandıklarını belirten Hammud Ebu Hayr, toplam 16.000 uyuşturucu hap, 100 gram sentetik uyuşturucu ve 10 kilogram haşhaş ele geçirdiklerini ifade etti.

YPG/PKK terör örgütü mensuplarının yakalanarak gözaltına alındığını belirten Hammud Ebu Hayr, bulunan uyuşturucu maddelerin ise Tel Abyad Askeri Polis Teşkilatına götürülerek teslim edildiği bilgisini verdi.

Askeri Polis Teşkilatı ise teslim edilen uyuşturucu maddeleri kazanlarda imha etti.

Suriye Millî Ordusu'nun (SMO) güvenlik kolları ve MİT (Millî İstihbarat Teşkilatı) desteğiyle, TSK'nın harekat bölgelerinde halkın barış, güvenlik, huzur ve istikrarını bozmak isteyen YPG/PKK terör örgütüne karşı sıkça operasyon gerçekleştiriyor.

Yorumlar (0)