Koronavirüs döneminde dağcılığa başvuru iki kat arttı

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ersan Başar, koronavirüs sürecinde dağcılık yapmak isteyen kişilerin sayısında iki kat artış olduğunu kaydetti.

SPOR 08.11.2020, 12:30 08.11.2020, 15:59
Koronavirüs döneminde dağcılığa başvuru iki kat arttı

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ersan Başar, son zamanlarda koronavirüs salgınından sonra aldıkları talep sayısında büyük bir artış yaşandığını kaydederek, "Ülkemizdeki tüm il temsilcilerimize, kulüplerimize pek çok insan bu spora başlamak amaçlı başvuruda bulundu." şeklinde konuştu.

Dağcılık sporunda eğitiminin tamamıyla alınması şart

Başar, dağcılık başta olmak üzere bütün doğa sporları eğitiminin önemine vurgu yaparak, dağa çıkıldığında eğer eğitim yetersizse kaza ve kaybolma riskinin her zaman bulunduğunu kaydetti.

Bu tür risklerden dolayı doğaya çıkacakların muhakkak bilgilendirme mahiyetinde ilgili birimlere haber vermesi gerektiğini ifade ederek, federasyona bağlı kulüplerin de bulunmuş oldukları illerde Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri'nin onayı bulunan faaliyetleri gerçekleştirmeden önce mutlak suretle bilgilendirmenin ilgili birimlere gerçekleştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Doğa faaliyetlerinde yürüyüş lideri gerekli

Eğer doğada bir faaliyet gerçekleştirilecekse yürüyüş lideri veyahut antrenörün mutlaka olması gerektiğini söyleyen Başar, faaliyetlerin bu şekilde daha da güvenli bir şekilde gerçekleştirilebileceğini söyledi.

Koronavirüs salgının sonrası federasyona gelen başvurularda ciddi sayıda artış meydana geldiğini, bu artışın neredeyse 2 katına çıktığını söyleyen Başar şu ifadeleri kullandı:

"Başvurular 2 kat arttı"

"Öncesinde insanlar kulüpler vasıtasıyla şehirlerindeki spora başlıyorlardı, ancak koronavirüs döneminde insnalar eve kapalı kalınca bu kez de sosyal medya araçlarını ve internet ortamını da kullanıp federasyonumuza yoğun bir başvuruda bulundular. Bizler de eğitimlerimize salgın döneminde devam ediyoruz. Yarış ve tırmanışlarımıza ara verdik, yalnızca milli takım kamplarımız sürüyor fakat bu başvuruları özellikle değerlendiriyoruz. Federasyonumuz eğitim kamplarını açıyor, insanların doğaya çıkabilmesi için gerekli olan eğitimleri de almasını sağlamış oluyoruz.

Yorumlar (0)