Erdoğan: Bahçeli ile Kapalı Maraş'ta piknik yapacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Kasım günü Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gideceğini ve Kapalı Maraş'ta piknik yapacaklarını ifade etti. 

GÜNDEM 07.11.2020, 16:45
Erdoğan: Bahçeli ile Kapalı Maraş'ta piknik yapacağız!

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş 7'nci Olağan İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Kasım günü Cumhur İttifakı olarak Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gideceklerini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) törenlere katılım göstereceklerini, ardından Kapalı Maraş'ta toplu olarak piknik yapacaklarını ifade etti. 

Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) kısa bir süre cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapıldığını hatırlatarak, söz konusu seçimler neticesinde Ersin Tatar'ın cumhurbaşkanı olduğuna dikkat çekti. 

Tatar'ın Türkiye'yi sevdiğini ve kabullendiğini belirten Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yeni bir sürece adım atıldığını kaydetti. 

Kapalı Maraş, 46 senedir "hayalet şehir" olarak adlandırılıyordu. Söz konusu bölge, 10 Ağustos 2020 tarihinde yeniden vatandaşların kullanımına açılmıştı. Tatar, Kapalı Maraş meselesini "ulusal dava" olarak nitelendirmiş, bu davanın siyaset üstü olduğunu ifade etmişti. Erdoğan da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) bu konuda gereken desteğin verileceğini söylemişti.

Yorumlar (0)