Azerbaycan: İfade özgürlüğü Fransa'da böyle işliyor!

Batı basını Azerbaycan'ın delillerini değil, Ermeni Başbakan Paşinyan'ın iftiralarını uluslararası kamuoyuna pazarlıyor. Azerbaycan'ın Paris Büyükelçisi ile röportaj yapan Fransız haber ajansı AFP, röportajı yayınlamadı.

DÜNYA 09.11.2020, 09:41
Azerbaycan: İfade özgürlüğü Fransa'da böyle işliyor!

Azerbaycan-Ermenistan arasındaki çatışmada ülkelerinin yönetimleri gibi açıkça Ermenistan tarafında saf tutan Batı basını, ne İlham Aliyev'e mikrofon tutuyor ne de Azerbaycan'ın sahadaki gelişmelere dair fotoğraflı ve görüntülü delillerini dünya kamuoyuna yansıtıyor.

Batı basını İlham Aliyev'e mikrofon tutarken suçlayıcı yaklaşıyor ancak günü birlik mikrofon uzattıkları Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın iftiralarını da Azerbaycan'a karşı uluslararası algı olarak kullanmaya çalışıyor.

Son örneği Fransız haber ajansı AFP'den (Agence France Presse) geldi. Azerbaycan'ın Paris Büyükelçiliğini yapan Rahman Mustafayev, Fransız haber ajansı AFP'nin (Agence France Presse) kendisiyle röportaj yaptığını ancak yayınlanmadığını belirterek tepkisini dile getirdi.

Twitter hesabından yaşadıklarına dair paylaşımda bulunan Azerbaycanlı Büyükelçi Rahman Mustafayev, kendisiyle röportaj yapan muhabiri işaret ederek, "Hem AFP muhabiri Didier Lauras'a yazık hem de Didier Lauras'ın benimle yaptığı röportajı yayınlamayı kabul etmeyen AFP'ye yazık." dedi. Başta Le Figaro olmak üzere birçok Fransız gazetesinin de Azerbaycan'ın temsilcisi olarak kendisine söz vermediğini ve yazılarını yayınlamadığını belirten Büyükelçi Rahman Mustafayev, "Le Figaro ve diğer gazetelere de yazık!" ifadesini kullandı. Azerbaycan'ın haklı davasını Fransa kamuoyuna anlatmaya çabalayan Büyükelçi Mustafayev, ifade özgürlüğünün Fransa'da böyle işlediğini dile getirdi.

AFP muhabiri Didier Lauras'ın kendisine ve Olivier adlı bir kişiye gönderdiği mailin görselini de Twitter hesabından paylaşan Rahman Mustafayev, mailde Olivier isimli AFP yetkilisinin, ajansın muhabiri Didier Lauras'a "Rahman Mustafayev'in konuşmalarının içeriğine baktık ve haber yapmamaya karar verdik" dediği bölümü açıkça gösterdi. 

Olivier isimli AFP yetkilisinin mailde muhabir Didier Lauras'a "yayınlamama" gerekçesini ise "(Rahman Mustafayev'in) Suçlamaları doğrulanamadı" olarak açıklıyor.

Azerbaycan topraklarının işgali, Hocalı katliamı, Ermenistan'ın soykırım girişimleri ile ilgili binlerce belge ve uluslararası karar bulunuyor ancak binlerce delil içinde aradığını bulamayan AFP, Paşinyan'ın akıl tutulması tüm iddialarını gerçekmiş gibi kamuoyuna sunuyor.

Yorumlar (0)