ABD Genelkurmay Başkanı Milley: Rusya durmayacak!

Rusya'nın saldırganlığının karşısında durulması gerektiğini kaydeden ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, "Sadece Avrupa'nın değil, bütün dünyanın güvenliği tehlikede. Rusya, karşısında bir güç görmezse gidebildiği yere kadar gitmek isteyecektir." dedi.

DÜNYA 26.04.2022, 21:14 27.04.2022, 12:37 Hakan Öksüz
ABD Genelkurmay Başkanı Milley: Rusya durmayacak!

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı savaşın gidişatı hakkında konuştu.

Rusya'nın yaptığı saldırının küresel sonuçlarının olduğuna değinen Mark Milley, "2. Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa'nın güvenliği hiç bu kadar tehlikeye girmemişti. Rusya'nın saldırganlığı, ilk etapta tüm kıtayı tehdit ediyor. Bizce sadece Avrupa değil, tüm dünya risk altında." diye konuştu.

"Rusya, bu prensibi ayaklar altına aldı"

Avrupa'nın güvenliğinin ciddi derecede tehlike altında olduğunu belirten Mark Milley, "Son 78 yıldır iyisiyle kötüsüyle bir uluslararası düzen tutturuldu. İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana geniş çaplı bir savaş olmadı. Ancak Rusya'nın saldırganlığı buna son verebilir. Günümüzde büyük ülkeler, kendisinden daha zayıf ve küçük ülkelere saldırıyor. Bu prensip çok önemli. Aksi takdirde dünyadan savaş eksik olmaz. Rusya'nın Ukrayna'ya yaptığı tam olarak bu." ifadelerini kullandı.

"Zayıflamış bir Rusya görek istiyoruz"

Rusya'nın saldırılarının karşılıksız kalması halinde çok daha büyük bir tehlikenin ortaya çıkacağını kaydeden Mark Milley, "Rusya, karşısında bir güç görmezse gidebildiği yere kadar gitmek isteyecektir. Bu durum, küresel bir istikrarsızlık dönemini doğuracaktır. Bu savaşın kazananı Rusya olmamalı. Bunun için Ukrayna'ya destek vermeye devam etmeliyiz. Görmeyi arzu ettiğimiz şey, zayıflamış bir Rusya'dır." dedi.

Yorumlar (0)