Rusya'dan İngiltere'ye gözdağı: Vururuz!

Rusya Savunma Bakanlığı, İngiltere'den Ukrayna'ya gönderilen silahlarla Rus hedeflerinin vurulmasının meşru olduğunu kaydeden İngiliz bakan James Heappey'ye yanıt verdi. Yanıtta, "Bu durumda biz de Kiev'deki komuta merkezlerini vururz. Bu merkezlerde Batılı bir danışmanın olması fark etmez." denildi.

DÜNYA 26.04.2022, 19:22 Hakan Öksüz
Rusya'dan İngiltere'ye gözdağı: Vururuz!

Ukrayna'da devam eden savaşta çatışmaların özellikle ülkenin doğusunda şiddetlendiği kaydediliyor. Bir taraftan Rusya'ya yaptırım uygulayan Batılı ülkeler, bir taraftan da Ukrayna'ya silah yardımı yapıyor. 

"Kiev'deki komuta merkezlerini vuracağız"

İngiltere'nin Ukrayna'ya silah yardımı yapmasına ilişkin açıklamada bulunan Rusya Savunma Bakanlığı, "Ukrayna, İngiltere'den aldığı silahlarla Rus  topraklarına ateş açacak. İngiltere’nin Savunmadan Sorumlu Devlet Bakanı James Heappey, 'Verdiğimiz silahlarla Rusya'ya saldırabilirler, sorun yok.' demişti. Eğer o silahlarla bize saldırırlarsa Kiev'deki komuta merkezlerini vuracağız." ifadelerini kullandı.

"Batılı bir danışman varsa da fark etmez, vururuz"

Ukrayna tarafından yapılan saldırılara misilleme olarak uzun menzilli füzeleri hazır beklettiklerini bildiren Bakanlık, "Orantılı tepki vereceğiz. Kiev'deki komuta merkezleri, ilk hedeflerimiz olacak. Eğer bu merkezlerde Batılı bir danışman varsa da bizim için sorun olmayacak. Anında karşılık vereceğiz." açıklamasını yaptı.

İngiliz bakan James Heappey ne demişti?

İngiltere'den Ukrayna'ya gönderilen silahlar yardımıyla Rusya'daki bir yakıt deposunun vurulduğua dair haberler gelmişti. 

Konuyu yorumlayan İngiliz bakan James Heappey, "Bizim tarafımızdan gönderilen silahlarla Rus mevzilerini vurabilirler. Bu durumda kararı alanın biz olmadığını hatırlatmak isteriz. Rus mevzilerini vurma kararını alacak olanlar da Ukraynalı yetkililerdir. Rakibin lojistik hatlarını bozacak saldırılar yapmak, savaş içinde meşrudur." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)