ABD Başkanı Biden'dan Ukrayna kararı! 3 yıl sonra ilk kez

Beyaz Saray, 3 senedir boş kalan ABD'nin Ukrayna Büyükelçiliğine Bridget Brink'in aday gösterildiğini açıkladı. 

DÜNYA 26.04.2022, 08:46 26.04.2022, 16:52
ABD Başkanı Biden'dan Ukrayna kararı! 3 yıl sonra ilk kez

Beyaz Saray, kıdemli diplomat Bridget Brink'in, ABD Başkanı Biden tarafından ABD'nin yeni Ukrayna büyükelçisi olarak atanması konusunda aday gösterildiğini bildirdi.

3 yıl sonra ilk kez Ukrayna’ya büyükelçi ataması!

Beyaz Saray’dan gelen açıklamada, ABD'nin Slovakya Büyükelçisi olarak şu anda görev alan Brink'in 25 senelik kariyerinde, ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İşleri Ofisi'nde daha önce kıdemli danışman olarak çalıştığı, Doğu Avrupa ve Kafkasya meselelerinden sorumlu olduğu kaydedildi.

Slovakça, Rusça, Sırpça, Fransızca ve Gürcüce dillerini bildiği ifade edilen Blink'in, ABD Senatosu tarafından büyükelçilik görevinin onaylanması gerekiyor.

Savaş sebebiyle kapatılmıştı

ABD’nin eski Başkanı Trump'ın, Mayıs 2019'da ABD'nin Ukrayna’nın eski Büyükelçisi M.Yovanovitch'i ABD’ye geri çağırdığı günden beri 3 yıldır Ukrayna'da ABD Büyükelçisi bulunmuyordu.

Ayrıca Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bulunan büyükelçilik Rusya'nın Ukrayna'daki saldırıları sebebiyle kapatılmıştı.

“Ukrayna’ya yardım çabalarını güçlendirecek”

Kiev Büyükelçiliği'ni tekrar açacak ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından gelen açıklamada, "ABD'nin varlığındaki ilerleme Ukrayna'ya desteğimizin bir işareti iken ABD'nin, mümkün olan en kısa süre içinde diplomatlarımızı Kiev'deki büyükelçiliğimize yollama taahhüdünün bir parçasıdır. Bu, ABD vatandaşlarına gelişmiş bir destek sunarken, bakanlığın insani yardım gayretlerini kolaylaştırma ve Ukrayna devletine yardım etmeye ilişkin çabaları güçlendirecektir" sözlerine yer verildi.

Yorumlar (0)