81 ilde kayıt dışılığa darbe: 24 saat sahada olunacağı açıklandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, kayıt dışılıkla mücadelede yeni bir evreye geçildiği ve 81 ilin tamamında 24 saat kesintisiz denetimlerin başladığı duyuruldu.

EKONOMİ 01.05.2024, 23:33 Şeyda Gül
81 ilde kayıt dışılığa darbe: 24 saat sahada olunacağı açıklandı

Kayıt dışılıkla mücadeleyi kesintisiz sürdüren Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu kapsamda yeni bir aşamaya geçti. Vergi müfettişlerinin 24 saat sahada olarak denetimlerin sıkılaştırmasına karar verdiğini duyurulan bakanlık açıklamasında, 81 İlin giriş çıkışında ticari araçların durdurulduğu kaydedildi. Belgelerin kontrol edildiğinin belirtildiği açıklamada, kontrollerde usulsüzlük tespit edilen araçlara 4 günde 29 milyon lira ceza kesildiği vurgulandı.

İBAN hesabını kiraya veren mükellefler tek tek tespit edildi

2024 vergide denetim yılı olacağı kaydedilen açıklamada, ilk etapta lira, KDV oranları ve İBAN hesaplarının mercek altına alındığı belirtildi. Hileli KDV oranı uygulayan, İBAN hesabını kiraya veren mükelleflerin tek tek tespit edildiği aktarılan açıklamada, ikinci aşamada ise gıdadan inşaata, kuyumculuktan enerjiye hemen her alanda tüm sektörler sıkı denetime tabi tutulduğunun bilgisine yer verildi.

Para cezalarının yanında kapatma cezası da gelecek

Faturaların da incelendiği ifade edilen açıklamada, hesap hareketlerine bakıldığı dile getirildi. Açıklamada, usulsüzlüklerde idari para cezalarının yanında firmalara kapatma cezaları da gelebileceği kaydedildi.

Yorumlar (0)