ABD Savunma Bakanı: Hedefimiz Rusya'yı zayıflatmak!

Ukrayna'daki savaşla ilgili uyguladıkları stratejiyi anlatan ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, "Rusya'nın, son iki ayda yaptığı şeyleri bir daha yapamayacak kadar zayıflamasını istiyoruz." dedi.

DÜNYA 25.04.2022, 19:21 Hakan Öksüz
ABD Savunma Bakanı: Hedefimiz Rusya'yı zayıflatmak!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile pazar akşamı Kiev'de görüştü. Görüşme yapılacağına dair basına bilgi verilmedi. Savunma Bakanı Lloyd Austin, Kiev ziyareti sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Lloyd Austin: "Rus ordusu çok fazla kayıp verdi"

Lloyd Austin, Ukrayna-Rusya savaşında ABD'nin nasıl bir strateji yürüttüğüne dair yöneltilen soruları yanıtladı. Rusya'nın, son iki ayda yaptığı şeyleri bir daha yapamayacak kadar zayıflamasını istediklerine değinen Lloyd Austin, "Ukrayna'nın, demokratik ve egemen bir ülke olarak kendi topraklarını koruyabilmesini istiyoruz. Rus ordusu çok fazla kayıp verdi. Gerek asker gerekse ekipman olarak ciddi kayıpları var." ifadelerini kullandı.

Blinken: "ABD'li diplomatlar, Ukrayna'ya geri dönecek"

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "Sayın Biden, ABD'nin Bratislava Büyükelçisi Bridget Brink'in Kiev Büyükelçiliğine getirilmesini istiyor. Onu aday gösterdi. ABD'li diplomatlar, önümüzdeki haftayla birlikte Ukrayna'ya geri gelecek. Kiev'deki büyükelçiliğin yeniden açılması için çalışmaya başladık. Önceliğimiz, personelin güvenliğidir." dedi.

Ukrayna'da devam eden savaşla ilgili ABD'nin stratejisine değinen Blinken, Rusya üzerinde büyük bir baskı kurduklarını söyledi. Bir taraftan da Ukrayna'yı desteklediklerini belirten Antony Blinken, en az 30 ülkenin bu çabalara destek verdiğini ifade etti.

"Rusya ordusunun bu savaşta performansı hayli düşük"

Rusya'nın şimdiye kadar başarısızlığa uğradığına işaret eden Blinken, "Rusya'nın hedefi belli. Ukrayna'ya tamamen diz çöktürmek ve egemenliğini kontrol altına almak. Bunun için ordusu ve ekonomisi ile Ukrayna'nın üzerine yükleniyor. Ancak şimdiye kadar başarı gösteremedi. Rusya ordusunun bu savaşta performansı bir hayli düşük. Uyguladığımız yaptırımlar, Rusya'nın belini büktü. NATO yeniden kenetlendi. Birçok ülke, üye olmak için başvuru yapmaya başladı." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)