Ukrayna: Bize aylık 5 milyar dolar verin!

Washington'a giderek ABD'li yetkililerle görüşen Ukrayna Maliye Bakanı Marchenko, "Savaşı kazanmak için finansman açığımızı hızlıca kapatmalıyız. Haziran ayına kadar uluslararası toplumdan aylık 5 milyar dolarlık yardım istiyoruz." dedi.

DÜNYA 25.04.2022, 19:55 26.04.2022, 01:39 Hakan Öksüz
Ukrayna: Bize aylık 5 milyar dolar verin!

Ukrayna'da devam eden savaşın şiddeti her geçen gün artıyor. Ukrayna'nın doğusunda saldırıya geçen Rusya, Donbas, Kiev ve Mariupol bölgelerini ele geçirmek istiyor. ABD ve Avrupa Birliği ülkeleri, Rusya'ya ağır yaptırımlar uyguluyor. Ukrayna cephesi de Batılı müttefiklerden yardım istemeye devam ediyor.

"Finansman açığımızı hızlıca kapatmalıyız"

The Washington Post gazetesi, Ukrayna'nın istediği yaptırımlara ilişkin ilginç bir haber yaptı. Habere göre Ukrayna Maliye Bakanı Marchenko, Washington'a gelerek ABD'li yetkililerle görüştü. Ukrayna'nın acil ihtiyaçlarını ABD'li yetkililere ileten Serhiy Marchenko, "Savaşı kazanmak için finansman açığımızı hızlıca kapatmalıyız." dedi. 

Haziran ayına kadar her ay 5 milyar dolar!

İddialara göre Ukrayna Maliye Bakanı Marchenko, aylık 5 milyar dolar yardım yapılması talebinde bulundu. Bu yardımı hazirana kadar her ay almaya ihtiyaç duyduklarını kaydeden Marchenko, söz konusu yardımda ABD'ye düşen payın 2 milyar dolar olmasını talep etti. 

Zelenski, aylık 7 milyar dolar istemişti!

Daha önce benzer talepleri dile getiren Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın saldırıları nedeniyle ciddi ekonomik zarar uğradıklarını belirtmişti. Zelenski, aylık 7 milyar dolarlık yardım paketi talebinde bulunmuştu. 

Önceki hafta konuya ilişkin konuşan ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, "Sayın Başkan Biden, Ukrayna'ya ek destek paketi sunmak için Kongre'nin onayını isteyecek." demişti. Biden, Ukrayna'ya toplamda 1,5 milyar dolarlık destek vereceklerini bildirmişti.

Yorumlar (0)