Rusya’dan Almanya’ya misilleme! İstenmeyen adam ilan ettiler

Almanya’nın 40 Rus diplomata ülkeyi terk etmesi yönünde çağrı yapması sonrası, Rusya’dan misilleme geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, ülkedeki 40 Alman diplomatı ‘istenmeyen adam’ olarak ilan etti. 

DÜNYA 25.04.2022, 17:36
Rusya’dan Almanya’ya misilleme! İstenmeyen adam ilan ettiler

Almanya’da bulunan Rus diplomatlara yönelik bu tutum sonrası Rusya Dışişleri Bakanlığı harekete geçti. İlk olarak Almanya’nın Moskova Büyükelçisi Geza Andreas von Geyr bakanlığa çağrılarak, Berlin hükümetinden takındığı bu tutum sebebiyle duyulan rahatsızlık iletildi.

Rusya’da görev yapan 40 Alman diplomat, ‘istenmeyen adam’ ilan edildi

Alman Büyükelçi’ye bu bilgilendirmenin yapılması sonrası Dışişleri Bakanlığı’ndan bir açıklama paylaşıldı. Yapılan açıklamada, Alman hükümetinin 40 Rus diplomata yönelik ayrımcı tutumu sebebiyle, Rusya’da görev yapan 40 Alman diplomatın ‘istenmeyen adam’ ilan edildiği bildirildi. Yapılan açıklamada, bu kararın misilleme olarak alındığı, Almanya’nın Rus diplomatlara yönelik tavrınınsa ‘düşmanca’ olduğunun altı çizildi.

Rusya, Almanya’nın almış olduğu kararı protesto etti

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından protesto edilen bu karar sonrası Alman hükümetinin nasıl bir adım atacağı da merak konusu oldu. Rus Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Alman hükümetinin bu tarz bir tavır takınması, Ukrayna’daki gelişmelere göndermede bulunarak iddialarını gerekçelendirmeye çalışması asla kabul edilemez” ifadelerine yer verildi. 

“Ülkemize yönelik hayata geçirilen yaptırımlara aynı oranda karşılık vermeye devam edeceğiz”

Bir misilleme olarak böyle bir kararın alındığını duyuran Rus Dışişleri Bakanlığı, “Alman hükümetinin bu tutumu sebebiyle, Rusya Federasyonu da ülkemizde çalışmalarını sürdüren aynı sayıdaki Alman diplomatı istenmeyen adam ilan ederek nota vermiştir. Ülkemize yönelik hayata geçirilen yaptırımlara aynı oranda karşılık vermeye devam edeceğiz. Rusya Federasyonu’nun haklarını savunmakta kararlıyız” ifadelerine yer verildi. 

Yorumlar (0)