Kopenhag maçı öncesi Galatasaray'da eksik var mı?

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'na Kopenhag'ı yenerek başlamak istiyor. Peki kritik Kopenhag maçı öncesi Galatasaray'da eksik var mı? Galatasaray ve Kopenhag'da son durumlar nasıl? İşte maç öncesi detaylar...

SPOR 19.09.2023, 09:50 20.09.2023, 11:13 Hakan Öksüz
Kopenhag maçı öncesi Galatasaray'da eksik var mı?

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu ilk maçında yarın Danimarka ekibi Kopenhag'ı ağırlayacak Galatasaray, galibiyete odaklandı. RAMS Park'ta oynanacak maçın başlama saati 19.45. EXXEN platformundan canlı olarak ekranlara gelecek karşılaşmada Bulgar hakem Georgi Kabakov düdük çalacak.

İki takım da 3 eleme turu geçti

Şampiyonlar Ligi gruplarına kalabilmek için Zalgiris, Olimpija ve Molde takımlarını eleyen sarı-kırmızılılar, grup aşamasının ilk maçını kazanarak avantaj elde etmek istiyor. Danimarka Süper Ligi'nin son şampiyonu olan rakip Kopenhag ise Breidablik, Sparta Prag ve Rakow takımlarını eleyerek grup aşamasına yükseldi.

Galatasaray'da eksik yok

Kopenhag maçı öncesinde Galatasaray'da eksik bulunmuyor. Yeni transfer Wilfried Zaha'nın kadroya alınacağı, teknik direktör Okan Buruk'un şans vermesi halinde sahaya çıkacağı kaydedildi. Halil Dervişoğlu ise UEFA listesine alınmadığı için Kopenhag karşısında forma giyemeyecek.

Galatasaray ve Kopenhag'ın son durumları

Oynadığı son 16 resmi maçta yenilgi yüzü görmeyen Galatasaray, bu sezonki 10 karşılaşmanın 8'ini kazandı ve 2'sinde berabere kaldı. Danimarka Süper Ligi'nde ilk 8 hafta geride kaldı. 6 maçını kazanan son şampiyon Kopenhag, birer beraberlik ve mağlubiyet aldı. Şampiyonlar Ligi elemelerinde ise 2 maçta mağlup oldu.

Galatasaray'ın umudu Icardi

Sarı-kırmızılı ekipte sezona fırtına gibi giren Mauro Icardi, en önemli gol ayağı olmaya devam ediyor. 30 yaşındaki Arjantinli, bu sezon 8 maçta 8 gol attı. Danimarkalı savunmacı Victor Nelsson, yarın akşam eski takımına karşı sahaya çıkacak. Kopenhag, eski Trabzonsporlu Cornelius'a sahip. 

Yorumlar (0)