Derbi bilançosu açıklandı: 35 kişi hakkında işlem, 4 gözaltı

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde, maçın sonucu kadar öncesi ve sonrasında yaşanan olaylar da gündeme damgasını vurdu. Toplamda 35 seyirci hakkında adli işlem yapılırken, 4 Fenerbahçe taraftarı gözaltına alındı.

SPOR 20.05.2024, 19:33 20.05.2024, 19:34 Buse Önder
Derbi bilançosu açıklandı: 35 kişi hakkında işlem, 4 gözaltı

Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanan derbi, sahada olduğu kadar tribünlerde de büyük bir gerilime sahne oldu.

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde yaşanan olaylar nedeniyle 35 kişiye işlem yapıldı ve 4 taraftar gözaltına alındı. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı incelemeler sonucunda, Galatasaray taraftarlarından 16'sı üzerlerinde yasaklı madde bulunması nedeniyle "6222 sayılı Sporda Şiddetin ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun" kapsamında işlem gördü.

Ayrıca, 11 Galatasaray taraftarı küfürlü tezahürat yapmaktan dolayı işlem gördü.

Yanıcı maddeye gözaltı

Tribünlerden sahaya torpil, patlayıcı madde ve meşale atan 4 Fenerbahçe taraftarı gözaltına alındı. Ayrıca, 4 sarı-lacivertli taraftar otobüslerin camlarını kırmak ve taşkınlık yapmak suçlarından adli işleme tabi tutuldu.

Gözaltına alınan ve işlem gören toplam 35 kişi hakkında başlatılan soruşturma sürerken, polisin, çıkan olaylara karışan taraftarlarla ilgili güvenlik kamera görüntülerini inceleme çalışmaları devam ettiği bildirildi.

Yorumlar (0)