Süper Lig'de şampiyonluk ve küme düşme senaryoları

Süper Lig'de 2023-2024 sezonunun bitimine sadece 1 hafta kaldı. Şampiyonluk yarışında Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı derbide yenmesiyle hesaplar son haftaya taşındı. Şampiyonun belli olacağı bu son hafta, aynı zamanda ligden düşecek son takımı da belirleyecek. Konyaspor, Galatasaray'la karşılaşırken; Gaziantep FK, Ankaragücü ve Hatayspor küme düşme riskiyle karşı karşıya. Aynı saatte oynanacak olan maçlarda Fenerbahçe'nin gözü Konyaspor-Galatasaray maçında olacak. İşte şampiyonluk ve küme düşme olasılığı olan takımlar…

SPOR 20.05.2024, 18:52 21.05.2024, 18:18 Melina Ay
Süper Lig'de şampiyonluk ve küme düşme senaryoları

Süper Lig'in final haftasına başlarken heyecan doruklara ulaştı. Şampiyonluk yarışında Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı mağlup etmesiyle işler son haftaya kaldı. Son hafta maçlarında Galatasaray, küme düşme tehlikesi yaşayan Konyaspor'a konuk olacak. Fenerbahçe ise kendi sahasında küme düşmesi kesinleşen İstanbulspor'u ağırlayacak.

Şampiyonluk için 1 puana ihtiyacı var

Galatasaray'ın şampiyonluk için yalnızca 1 puana ihtiyacı var. Sarı-kırmızılı ekip, Konya deplasmanında berabere kalması veya galip gelmesi halinde şampiyonluğunu ilan edecek. Ancak, Galatasaray deplasmanda Konyaspor'a karşı oynadığı son 3 maçı kaybetti. Eğer Galatasaray yine mağlup olursa, Fenerbahçe'nin İstanbulspor'u yenmesi durumunda şampiyon Fenerbahçe olacak. Son haftaya 41 puanla 15’inci sırada giren Konyaspor'un ise ligde kalabilmesi için 1 puan yeterli olacak. Yeşil-beyazlı ekip, Galatasaray karşısında berabere kalması durumunda kümede kalmayı garantileyecek.

Küme düşme hattındaki olasılıklar

İstanbulspor, Pendikspor ve Karagümrük'ün ardından Süper Lig'den düşen 4’üncü ve son takım da belirlenecek. Hatayspor, Ankaragücü, Konyaspor ve Gaziantep FK arasında düşme ihtimali var. Gaziantep FK, deplasmanda Pendikspor'a karşı mücadele edecek. Hatayspor ise kendi sahasında Çaykur Rizespor'u konuk edecek. Ankaragücü ise Trabzonspor deplasmanına gidecek.

Gaziantep FK ve Konyaspor, her biri 1 puan alırsa diğer maçlara bakılmaksızın ligde kalacak. Hatayspor, galibiyet sonrası Ankaragücü'nün puan kaybetmesini veya Konyaspor'un mağlup olmasını bekleyecek. Ankaragücü'nün ligde kalması için Hatayspor'un puan kaybetmesi veya Trabzonspor'u deplasmanda yenmesi gerekiyor.

4'lü averaj durumu

Ligde Gaziantep FK, Konyaspor, Ankaragücü ve Hatayspor'un 41 puanda buluşma olasılığı var. Bu durumda Gaziantep FK'nın küme düşme ihtimali yüksek.

4’lü averajda en çok puan toplayanlar

Konyaspor – 11 puan

Hatayspor – 9 puan

Ankaragücü – 8 puan

Gaziantep FK – 3 puan

Yorumlar (0)