İkili averaj devreden çıktı! Son hafta öncesi şampiyonluk hesapları

Fenerbahçe'nin dün deplasmanda Galatasaray'ı yenmesi, ligin son haftası öncesi zirveyi karıştırdı. Sarı-lacivertliler için ikili averaj sorunu ortadan kalktı. Son haftaya girerken Galatasaray ile puan farkını 3'e indiren Fenerbahçe, şampiyonluk hesapları yapmaya başladı. Galatasaray, lige tutunmaya çalışan Konyaspor ile deplasmanında zorlu bir maça çıkacak. İşte Trendyol Süper Lig'de son hafta öncesi ince hesaplar...

SPOR 20.05.2024, 15:41 Hakan Öksüz
İkili averaj devreden çıktı! Son hafta öncesi şampiyonluk hesapları

Trendyol Süper Lig'de dün oynanan derbi maçta 99 puanlı lider Galatasaray, 93 puanlı Fenerbahçe'yi RAMS Park'ta ağırladı. Sarı-lacivertliler, Alexander Djiku'nun 21'inci dakikada kırmızı kart görmesiyle maçın kalan bölümünde 10 kişi mücadele etti.

Ligin zirvesinde puan farkı 3'e düştü

Kırmızı karta rağmen güçlü rakibine yenilmeyen Fenerbahçe, Çağlar Söyüncü'nün 71'inci dakikada attığı golle Galatasaray'ı 1-0 yendi. Bu sonuçla puanını 96'ya yükselten Kanarya, ligin son haftası öncesi lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını 3'e indirdi.

İkili averaj sorunu ortadan kalktı

Fenerbahçe'nin kazanmasıyla birlikte şampiyonluğun önündeki ikili averaj sorunu ortadan kalktı. Teknik direktör İsmail Kartal'ın öğrencilerinin şampiyonluk umudu, ligin son haftasında oynanacak Konyaspor-Galatasaray maçına kaldı. 

Fenerbahçe'nin konuğu İstanbulspor, Cimbom Konya deplasmanında

Trendyol Süper Lig'in 38'inci haftasında Fenerbahçe, pazar günü saat 19.00'da İstanbulspor'u ağırlayacak. Galatasaray ise, aynı gün aynı saatte düşme potasında kritik bir konumda bulunan Konyaspor ile deplasmanda kozlarını paylaşacak.

Fenerbahçe'nin şampiyonluğu, Konyaspor'un galibiyetine bağlı

Konyaspor'un Galatasaray'ı, Fenerbahçe'nin de İstanbulspor'u yenmesi halinde ligde bu sezonun şampiyonu Fenerbahçe olacak.

Galatasaray, Konyaspor deplasmanından e az 1 puan çıkarması halinde şampiyonluğunu ilan edecek.

Konyaspor için ligde kalma ihtimalleri

Konyaspor'un küme düşme hattındaki kritik durumu, son maçta Galatasaray'ın işini zorlaştırabilir. Konyaspor, Galatasaray maçında galibiyet ya da beraberlik alması halinde ligde kalmayı garantileyecek. Mağlubiyet durumunda ise Hatayspor'un, Rizespor'u yenmemesi gerekiyor.

Cimbom, son 3 Konya deplasmanından mağlup ayrıldı

Cimbom, çıktığı son 3 Konyaspor deplasmanında yenildi. 2021'de deplasmanda rakibine 4-3 yenilen Galatasaray, 2022'de 2-0 mağlup oldu. Sarı-kırmızılılar, geçen sene Konya deplasmanından 2-1'lik yenilgiyle ayrılmıştı.

Yorumlar (0)