Özbek'ten Ali Koç'a salvolar: "Baş ahlaksız, şımarık, proje!"

Dün oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ardından yaşanan olaylar, spor kamuoyunun gündemine oturdu. Dün yaptığı konuşmada Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a meydan okuyan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Yüreğin yetiyorsa gel." demişti. Bugün de Florya Metin Oktay Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen Özbek, Ali Koç'a verdi veriştirdi. "Ali Koç'un şımarıklıkları bitmiyor." diyen Özbek, "Senin bir proje olduğunu herkes görecek Ali Koç. Yaptığın şeyler bana sökmez." ifadelerini kullandı.

SPOR 20.05.2024, 17:36 Hakan Öksüz
Özbek'ten Ali Koç'a salvolar: "Baş ahlaksız, şımarık, proje!"

Trendyol Süper Lig'in 37. haftasında dün oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçı, öncesi ve sonrası ile Türk spor basınının gündemine oturdu. Ligin bitimine iki hafta kala karşı karşıya gelen ezeli rakipler, maçı kazanmak için kıyasıya mücadele etti. 

Fenerbahçe'nin şampiyonluk umudu sürüyor

Mücadelenin 21'inci dakikasında 10 kişi kalmasına rağmen maçı kazanan taraf, Fenerbahçe oldu. Çağlar Söyüncü'nün 71'inci dakikada attığı golle rakibini 1-0 yenen sarı-lacivertliler, şampiyonluk umudunu sezonun son lig maçına taşıdı.

35 taraftar hakkında adli işlem

Dev maçın öncesinde ve hemen ardından yaşananlar, sporda şiddet sorununu bir kez daha gündeme taşıdı. Stadyumda ve çevresinde yaşanan olaylara karıştığı tespit edilen 35 taraftar hakkında işlem yapıldı. Edinilen bilgilere göre 4 Fenerbahçe taraftarı, gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

Dursun Özbek'ten devlete Ali Koç çağrısı

Dünkü derbi sonrası kameraların karşısına geçen Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Ali Koç'a seslenmiş, "Şimdi olayları duyunca geldim. Buradayım ben. Senin de yüreğin yetiyorsa gel. Ali Koç nereden alıyor bu cesareti? Buradan devlete çağrıda bulunuyorum. Bu şımarıklık kabul edilebilir gibi değil. İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı bu işe müdahale etmeli." ifadelerini kullanmıştı.

Florya'da acil kodlu basın toplantısı

Dünkü maçın ardından Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile Fenerbahçe Başkanı Ali Koç arasında söz düellosu yaşandı. Bugün de Florya Metin Oktay Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen Özbek, Fenerbahçe Başkanı Koç'a verdi veriştirdi. Basın toplantısında Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur da yer aldı.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in açıklamaları...

"Bu olaylara neden olan baş ahlaksız ile ona çanak tutanlar hakkında suç duyurusunda bulunduk. Ali Koç'un şımarıklıkları bitmiyor, hatta artarak sürüyor. Polis eşliğinde sahaya alındı Ali Koç. Tüm yaşananlar kameralar tarafında kaydedildi. Kabadayılıklar, sahada insanların ailelerine küfür etmeler, kamera karşısındaki açıklamalar..."

"Senin bir proje olduğunu herkes görecek Ali Koç"

"Bu yaptıklarının hesabını soracağım Ali Koç. Seçim kazanmak için şov yapıyorsun. Bunun hesabını vereceksin. Senin bir proje olduğunu herkes görecek. Galatasaray başkanıyım ben, yaptığın şeyler bana sökmez. Ulaşacağımız şampiyonluktan başka konsantrasyonum yok. Bütün toplantıları askıya aldık." 

İsim vermeden Mert Hakan Yandaş'tan bahsetti

"Dün kamuoyunun gözü önünde neler neler yaptılar. Zaten tek yapabilecekleri de bu. Bahsettiğiniz futbolcu da (Mert Hakan Yandaş) öyle. İsim vermeyeyim şimdi. Tek yaptıkları, olayları her seferinde futbolun dışına taşımak. "

Yorumlar (0)