Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji tek tek uyardı

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, İstanbul, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya ve Tokat çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği ifade edildi. Açıklamada, batıda toz aşımı, doğu da ise kar erimesine karşı uyarılarda bulunuldu.

YAŞAM 17.05.2024, 08:27 Şeyda Gül
Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji tek tek uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 Mayıs Cuma gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, ülke genelinde parçalı yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile İstanbul, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya ve Tokat çevrelerinde ise sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı görülmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığı

Yurdun kuzey ve iç kesimlerinde 1 ila 3 derece artacağı ifade edilen hava sıcaklıklığında diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar

Rüzgarın ise genellikle kuzeyli yönlerden, yurdun güney kesimlerinde güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

Toz taşınımı uyarısı

Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun güneyinde toz taşınımı beklendiği ifade edilen uyarıda, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Kar erimesi uyarısı

Van ve Hakkâri bölgesinde mevcut kar örtüsünün erime riskine bağlı olası olumsuzluklara karşı vatandaşları uyaran Meteoroloji, “Kar erimesine bağlı meydana gelebilecek olumsuzluklar ve heyelan tehlikesine karşı vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)