Dursun Özbek'ten Fenerbahçe'ye A takım çağrısı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe'nin pazar günü oynanacak Süper Kupa maçına U19 takımıyla çıkma kararını değerlendirdi. İşte Özbek'in açıklamaları...

SPOR 05.04.2024, 18:50 05.04.2024, 18:59 Hakan Öksüz
Dursun Özbek'ten Fenerbahçe'ye A takım çağrısı

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 7 Nisan Pazar günü Şanlıurfa'da oynanacak Süper Kupa maçı, tartışmaların odağına yerleşti. Maçın ertelenmesini ve yabancı hakemin müsabakayı yönetmesini isteyen Fenerbahçe, TFF'den gelen olumsuz yanıt üzerine kararını verdi. Sarı-lacivertlilerin, Galatasaray karşısına U19 (19 yaş altı) takımıyla çıkacağı açıklandı. 

"Bölge insanı bu maçı hak ediyor"

Fenerbahçe'nin Süper Kupa kararıyla ilgili maçın oynanacağı Şanlıurfa'da açıklamalar yapan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "6 Şubat depreminden etkilenmiş bir il burası. Cumhuriyet'in 100. yılının Süper Kupası'nın burada oynanması, Şanlıurfa'daki kardeşlerimizin acısını biraz da olsa dindirebilir. Üstelik maçın geliri de depremzedelere bağışlanacak. Bölge insanı bu maçı hak ediyor. Bu çekişmeli karşılaşmadan mahrum olmamaları gerekiyor." dedi.

"100. yıl Süper Kupası'na yakışmaz"

Fenerbahçe'nin maça U19 takımıyla çıkma kararını değerlendiren Özbek, "Fenerbahçe maça A takımıyla çıkmalı. Bunun dışındaki herhangi bir karar, 100. yıl Süper Kupası'na yakışmaz. Türk futbol tarihine böyle geçmemeli bu kupa. Maçın burada oynanmasının da gelirinin depremzedelere bağışlanmasının da bir anlamı var. Öte yandan buradaki kardeşlerimize Fenerbahçe - Galatasaray derbisini izletmiş olacağız. A takımlar maça çıksın, kazanan kupayı alsın." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)