Avrupa Ligi sahibini arıyor: Atalanta mı, Leverkusen mi?

Almanya'da lig şampiyonluğuna ulaşan namağlup Bayer Leverkusen, Avrupa'da ilk defa final koltuğuna oturan Atalanta ile kozlarını paylaşacak. UEFA Avrupa Ligi finalinde Atalanta, bu sezon yenilgi yüzü görmeyen Bayer Leverkusen'i durdurmak ve ilk Avrupa kupasını kazanmak istiyor. Leverkusen ise ikinci UEFA kupasını kazanma hedefinde. İşte dev maç öncesi istatistikler...

SPOR 21.05.2024, 10:29 21.05.2024, 10:46 Hakan Öksüz
Avrupa Ligi sahibini arıyor: Atalanta mı, Leverkusen mi?

UEFA Avrupa Ligi'nde final heyecanı yarın akşam yaşanacak. Teknik direktör Xabi Alonso yönetiminde Bundesliga'da şampiyonluk ipini namağlup şekilde göğüsleyen Alman ekibi Bayer Leverkusen, ilk kez bir UEFA organizasyonunda adını finale yazdıran İtalyan temsilcisi Atalanta ile kozlarını paylaşacak.

Atalanta ile Bayern Leverkusen arasındaki üçüncü Avrupa Ligi düellosu

İrlanda'daki Dublin Arena'da oynanacak Atalanta-Bayern Leverkusen finali, yarın akşam saat 22.00'de başlayacak. Maçta Rumen hakem Istvan Kovacs düdük çalacak.

Atalanta ile Bayern Leverkusen, daha önce UEFA Avrupa Ligi'nde iki defa karşılaştı. Atalanta, 2021-2022 sezonunda oynanan son 16 turu maçlarında 3-2 ve 1-0 galip geldi.

Bayern Leverkusen'in Avrupa'da bir kupası, bir finali var

Bayern Leverkusen, o zamanki adı UEFA Kupası olan turnuvayı 1987-1988 sezonunda kazandı. Alman ekibi, ilk ve tek Avrupa kupasını İspanya takımı Espanyol'u yenerek kazandı.

Kırmızı- siyahlılar, Şampiyonlar Ligi'nde 2002'de karşılaştığı Real Madrid'e 2-1 mağlup olarak ikincilikle yetindi.

Atalanta, namağlup Leverkusen'i durdurmak istiyor

İtalyan ekibi Atalanta, tarihinde ilk defa bir UEFA organizasyonunda final oynayacak. Mavi-siyahlı ekip, bu sezon gösterdiği inanılmaz performansla namağlup şekilde yoluna devam eden Bayern Leverkusen'i durdurmaya çalışacak.

Bayer Leverkusen'in gol yollarında sıkıntısı yok.

Alman ekibi Bayer Leverkusen, bu sezon hem Bundesliga hem de Avrupa Ligi'nde yenilgi yüzü görmedi. UEFA Avrupa Ligi'nde çıktığı 12 maçta rakip filelere 31 gol bırakan Leverkusen, kalesinde sadece 10 gol gördü.

Atalanta'nın savunma performansı dikkat çekiyor

Atalanta ise Avrupa Ligi'nde bu sezon oynadığı 12 maçın 7'sinde galip geldi, birini kaybetti. Çeyrek finalde Liverpool'u, yarı finalde Marsilya'yı eleyen Atalanta, savunma performansı ile dikkat çekiyor. İtalyan ekibi, 14 mücadelede rakip filelere 22 gol bırakırken sadece 8 gol yedi.

Yorumlar (0)