Kılıçdaroğlu’ndan Rusya-Ukrayna-Türkiye üçgenine “Montrö” göndermesi

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gündemi değerlendirdiği haftalık olağan toplantısında Montrö Sözleşmesi'ni hatırlattı. Bunu tartışmaya açmanın ihanet olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Tarih bilmeyen kişiler Montrö’yü tartışırsa sonuçlarını da idrak etmelidir.” ifadesini kullandı. 

SİYASET 22.02.2022, 15:51 22.02.2022, 19:40
Kılıçdaroğlu’ndan Rusya-Ukrayna-Türkiye üçgenine “Montrö” göndermesi

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık olağan toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Ekonomik sıkıntılara değinen Kılıçdaroğlu’nun açılış konuşması şu yöndeydi: “Demokraside yapılacak en güzel iş, sandığı açmak ve insanların oy vermesini sağlamaktır. Vatandaşların tercihinden korkulmamalıdır. Bunların (AK Parti hükümeti) gitmeyeceğini düşünenler var. Hayır efendim! Tıpış tıpış giderler. Dünya kime kaldı ki onlara kalacak? Millet İttifakı bunları gönderecek.” 

“Adaleti sağlamak için iktidara geliyoruz” 

“Ülkemizde demokrasi bir süredir askıya alınmıştır. AİHM, AYM kararları uygulanmamaktadır. Hukuk artık ülkemizde hukuk kapsamında değil intikam kapsamında çalışmaktadır. Sedef Kabaş, 12 sene hapisle yargılanıyor. Osman Kavala, Selahattin Demirtaş ve askeri öğrenciler suçsuz yere içerde tutuluyor. Devlet, adaletle yönetilir, böyle değil. Adaletle yönettiğinizde tüm taşlar yerine oturur.” 



“Biz, savaş istemiyoruz” 

“Biz, dünyanın herhangi bir yerinde çıkacak bir savaşı istemiyoruz. Rusya-Ukrayna arasında savaş çıkarsa bundan en büyük zararı görecek olan ülke Türkiye olacaktır. Montrö Sözleşmesi’ni tartışmaya açmanın nasıl bir ihanet olduğu buradan anlaşılıyor. Bu sözleşme, dünyanın güvenliği için oldukça önemli bir sözleşmedir. Tarihini bilmeyen, dünyayı okuyamayan insanlar çıkmışlar bu sözleşme hakkında tartışıyorlar. Tartışıyorlar ama bunun sonuçlarını bilmiyorlar.” 

“Hiçbir emekli maaşı asgari ücretin altında olmayacak” 

“Aramızda EYT’liler mevcut. Uzun süre sizleri duymamazlıktan geldiler. Sizin için pek çok şey söylediler. Ancak ben, bunların hiçbirini unutmayacağım. Sorunu çözmesi gereken kişi size kulaklarını tıkıyorsa o koltukta oturmamalıdır. Sizin sorunlarınızı çözeceğiz. En düşük emekli aylığı şu anda 1500 TL seviyesinde. Peki bununla kim geçinebiliyor? Bunu çözeceğiz. Bizim iktidarımızda en düşük emekli maaşı asgari ücretin altında olmayacak.” 



6 partinin buluşması hakkında 

“28 Şubat tarihinde 6 parti genel başkanı olarak yeniden bir araya geleceğiz. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi hedeflediğimizi söyleyeceğiz. Bu sistem, devletin adaletle yönetilmesi anlamına gelmektedir. 28 Şubat Pazartesi günü 13.30’da birlikte olacağız. Bizim bir araya gelmemiz insanların hoşuna gitmiyor. Hepimizin ortak hedefi yaşanabilir Türkiye, hiç kimsenin ötekileştirilmediği Türkiye.” 

Yorumlar (0)