Kılıçdaroğlu′ndan 'vatansever bürokratlar' çıkışı

Akşam saatlerinde önemli açıklamalar yapacağını duyuran Kemal Kılıçdaroğlu, "Erdoğan ve ailesine direnen vatansever bürokratlardan söz etmek istiyorum. Bir de bir ıslak imzayla Hazine'den 6 milyar liranın nasıl iç edildiğini..." diyerek bir video mesaj paylaştı.

SİYASET 26.01.2022, 23:03
Kılıçdaroğlu′ndan 'vatansever bürokratlar' çıkışı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, akşam saatlerinde önemli bilgiler vereceğini belirtmişti. Kılıçdaroğlu, Twitter hesabı üzerinden bir video mesaj paylaştı.
 

"Belge yağıyor..."

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Partiler gelip geçicidir, baki olan devlettir. Saray ilk olarak AK Parti'yi zapturapt altına aldı, ardından da tüm kurucularını partiden attı. Önce partisini, en sonunda da devleti ailesinin isteklerine boyun eğdirdi. Ben de bu sebeple bürokratlara seslendim. Nabzın atıp atmadığını öğrenmek istedim. Nabız hala atıyor. Vatansever bürokratlar hala var. Ailenin isteklerine direniyorlar. Bize adeta belge yağıyor. İsraflar, yolsuzluklar... Çok sayıda belge var. Hazine'ye el uzatan bu belgelerin arkasında kimler olduğunu herkes biliyor. Bazı belgeleri bizzat saraydaki şahıs imzalanmış.

"Onurlu bürokratların devri geliyor"

3 Nisan 2018'de 3,2 milyar liraya yapılan açık ihale iptal edildi. 2020 yılında aynı ihale 9,4 milyar liraya beşli çeteden birine verildi. Tek bir imza ila 6 milyar lira bu çeteye peşkeş çekildi. Hazine'yi soyanlar doymamış, daha fazlasını istemişler. O da imzalamak mecburiyetinde kalmış. Bugün sizin karşınıza bunları anlatmak için çıkmadım. Bunları zaten hepiniz biliyorsunuz. Vatansever bürokratların hala var olduğunu anlatmak istedim. Bu vatanseverler tarafından belgeler gönderilmeye devam ediyor. Hepsini açıklayacağız. Türkiye'nin onurlu bürokratlarının devri geliyor."

Yorumlar (0)