Kılıçdaroğlu'ndan enflasyon açıklaması: Gerçeği yansıtmıyor, gerçek mutfakta

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranlarını eleştirdi. Oranların gerçeği yansıtmadığını savunan Kılıçdaroğlu, "Elektrik faturaları bunun en net kanıtı. Gerçek mutfakta" sözlerini kullandı.

EKONOMİ 03.02.2022, 15:41 03.02.2022, 15:45
Kılıçdaroğlu'ndan enflasyon açıklaması: Gerçeği yansıtmıyor, gerçek mutfakta

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti merkezinde gerçekleştirilen 'Kadın İstihdamı Buluşması' etkinliğine katıldı. 

“Açıklanan oranlar düşük”

Çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, son enflasyon rakamlarını değerlendirdi. TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranlarının, TÜİK Başkanı'nın değişimi ile bir ilgisinin olup olmadığını bilmediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Açıklanan oranlar düşük, Enflasyon Araştırma Grubu'nun oranları bunun çok üzerinde" açıklamasını yaptı. Kılıçdaroğlu, “Alışverişe, pazara, alışveriş merkezine gidince zaten fiyatları görüyorsunuz. Elektrik faturaları en net kanıtı. Elektriğe yüzde 127 zam gelmiş fakat enflasyon yüzde 50 civarında. Hakikati yansıtmıyor, gerçek mutfakta" şeklinde konuştu.

Osman Kavala meselesi: ‘Devletin itibarına darbe’

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Avrupa Konseyi'nin Osman Kavala kararına yönelik yaptığı açıklamayla ilgili şunları aktardı:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin itibarına darbe niteliğinde bir açıklamadır. Şunu gösteriyor ki, 'ülkemizde anayasa, uluslararası sözleşmeleri tanımayız. Biz yalnızca kendi ülkemizde, dilediğimiz gibi ülkeyi yönetir, arzu ettiğimiz kararı mahkemeden çıkartırız' manasına geliyor. Bu, bugüne kadar Türkiye'nin itibarına, demokrasi mücadelemize vurulmuş bir darbe. Bu ülkede demokrasinin olmadığını biliyoruz fakat Erdoğan, bütün dünyaya demokrasinin olmadığını ilan etti. Bu, bizim açımızdan oldukça kritik bir süreç" açıklamasını yaptı. 

Kılıçdaroğlu, Trabzon'daki AK Parti'nin açılış töreninde kendisi ile ilgili birtakım sözler söyleyen çocukla ilgili, "O sevgili evladımızı çok seviyorum, onun gözlerinden öpüyorum. Kimse merak etmesin" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)