Ankara'da tarihi buluşma: 6 lider ilk kez bir arada

Kemal Kılıçdaroğlu'nun davet etmesi üzerine 6 muhalefet partisi lideri çalışma yemeğinde buluştu. Liderler tarafından gerçekleştirilen ortak açıklamada, "Üzerinde anlaşmaya vardığımız yeni sisteme ilişkin mutabakat metninin kamuoyuyla paylaşılması üzerine görüştük ve önümüzdeki 28 Şubat tarihinde vatandaşlarımızla paylaşılması hususunda mutabık kaldık." denildi.

SİYASET 12.02.2022, 22:53 13.02.2022, 01:26
Ankara'da tarihi buluşma: 6 lider ilk kez bir arada

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener, DP (Demokrat Parti) lideri Gültekin Uysal, DEVA (Demokrasi ve Atılım) Partisi lideri Ali Babacan ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Çankaya Belediyesi'ne ait olan Ahlatlıbel Tesisleri'nde bir çalışma yemeğinde buluştu.

Söz konusu yemekte 6 partinin iştirak etmesi ile yapılan 'güçlendirilmiş parlamenter sistem' faaliyetinin son halinin ele alınacağı kaydedildi.

Yemekte, liderin, çalışmanın tek bir metne dönüştürülmesi ve kamuoyuna duyurulması öncesi yol haritasını belirleyecekleri öğrenildi. 

Toplantı, basın mensuplarına kapalı olarak gerçekleştirildi. 

Kaftancıoğlu: Rant ortaklığı değil, ilke ortaklığı…

Genel başkanların tarihi buluşması ile ilgili açıklamalar da yapıldı.

Akşener'in basın danışmanı Murat İde, “33 senelik gazeteciliğim bana diyor ki bu akşamın ardından hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıya ilişkin kareyi Ahmet Arif'in dizleriyle paylaşan Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Ömer Topsakal, “Kaç bin senelik hasretimin koncası, gözlerinden öperim, bir umudum sende, beni anlıyor musun?” sözlerini sarf etti.

Kılıçdaroğlu'nun yardımcısı Muharrem Erkek, “Ülkemizin demokratik hukuk devletine tekrar kavuşması ve dolayısıyla aydınlık dolu yarınları için atılmış olan çok büyük bir adım.” dedi.

CHP'li vekil Tuncay Özkan, “Geliyor gelmekte olan...” ifadelerini kullandı. 

CHP'nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise “Rant ortaklığı değil, ilke ortaklığı…” paylaşımında bullundu.

Uysal'ın yardımcısı Bülent Şahinalp, “Her şey daha güzel olacak...” yorumunu yaptı.

Davutoğlu'nun yardımcısı Mustafa Gözel, “Sayın Davutoğlu nezdinde partimiz, ülkenin içerisinde bulunduğu kriz ortamından çıkması, toplumun hiçbir bireyinin kaybetmediği, kazanımların koruma altında olduğu, hiç kimsenin hiç kimseden rövanş almadığı adaletli bir düzen kurulabilmesi çabasıyla ülke yararına olan her masaya oturacaktır.” açıklamasını yaptı. 

Yorumlar (0)