CHP lideri: “Başörtüsünde büyük hata yaptık” 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Esenler’de düzenlenen üye katılım törenine katıldı. Burada konuşma gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, partisi hakkında olumsuz eleştirilerde bulundu. “Cumhuriyet Halk Partisi’nin geçmişte kabahati olmadı mı?” şeklindeki sorusuyla şaşırtan Kılıçdaroğlu, yüzlerce kişi karşısında şu cevabı verdi: “Bizim hatamız vardı, kusurumuz oldu. Biz ne yaptık? Başörtüsünü ülkemizin en büyük sorunu yaptık.” 

SİYASET 31.01.2022, 12:41 31.01.2022, 12:57
CHP lideri: “Başörtüsünde büyük hata yaptık” 

Cumhuriyet Halk partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Esenler’de düzenlenen üye katılım törenine katıldı. Burada bir konuşma gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, partisi hakkında eleştirilerde de bulundu.  

“Başörtüsünü en büyük sorun yaptık” 

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin en büyük hatasının başörtüsünü sorun haline getirmek olduğunu ifade ederek şunları dile getirdi: “CHP’nin geçmişte yaptığı hatalar yok muydu? Bizim parti olarak kusurumuz yok muydu? Vardı. Kabahatimiz oldu efendim. Biz tuttuk ne yaptık? Başörtüsünü ülkemizin en büyük sorunu haline getirdik.” 



“Komşumuzun kimliğini sorgular olduk” 

“Eskiden bizim için komşu komşunun külüne muhtaçtı. Komşularımızla kaliteli vakitler geçirirdik. Biri güzel yemek yaparsa komşusuna da götürürdü. Dertlerimizi paylaşır, sevinçlerimizi paylaşır, bayramlarda kucaklaşırdık. Ancak şu anda öyle bir noktadayız ki bırakın komşuculuğu, komşumuzun inancını, kimliğini ve yaşam tarzını sorgular olduk. Toplumumuz büyük oranda ayrıştı. Sizden istediğimiz tek şey umudunuzu ve güveninizi kaybetmemeniz. Neden güvenden bahsediyorum? Biz, her kuruşun hesabını vereceğiz. Eski üyelerimiz de partimize yeni katılanlar da bunu unutmasınlar.” 

Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında, iktidar olmaları halinde getirecekleri yeniliklerden şu şekilde bahsetti: “Aile destekleri sigortası getireceğiz. Aileleri bu şekilde koruyacağız. Geliri olmayanlar ya da geliri asgari ücretin altında olanlar için ailelere sosyal devlet güvencesi vereceğiz."

Yorumlar (0)