DEM Parti kapatılacak mı? Açıklama geldi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, DEM Parti’nin terör örgütleri ile arasına mesafe koymaması halinde kapatılmasının kaçınılmaz olduğunu vurgulayarak, “Koymadığı taktirde de demokratik hukuk devletinde yetkili makamlar devreye girer” ifadelerini kullandı.

SİYASET 23.04.2024, 21:58 24.04.2024, 13:06 Buse Önder
DEM Parti kapatılacak mı? Açıklama geldi

TBMM'nin 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM Tören Salonu'nda düzenlenen resepsiyonda Adalet Bakanı Tunç, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Parti'ye kapatma davası açılması çağrısına ilişkin Tunç, "Eğer hukukta bir suç işlenmişse, bir Anayasa veya kanun ihlali varsa, orada yetkili makamlar devreye girer ve gereğini yapar" şeklinde konuştu.

‘Terörle arasına mesafe koymazsa kapatılır’

DEM Parti'nin terör örgütüyle ilişkisini sorgulayan Tunç, "HDP gibi terörle ilişkisi olan bir partiye kapatma davası açıldı. Eğer DEM Parti de terörle arasına mesafe koyamazsa ve terörü destekler mahiyette hareket ederse, kapatılma ihtimali kaçınılmaz olur" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Demokratik siyasetin şiddeti reddetmesi gerektiğine dikkat çeken Tunç, "Demokrasilerde şiddet olamaz. Demokratik hukuk devletinde şiddeti teşvik etmek suçtur" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Tunç, DEM Parti'nin siyaset yapanlara ve öncelikle kendilerine oy verenlere saygı göstermesi gerektiğini vurgulayan Tunç, partinin terör örgütlerine mesafe koyması gerektiğini de vurguladı. Tunç, “Eğer bu yapılmazsa, demokratik hukuk devletinde yetkili makamlar devreye girer. Kapatma davası istenmeyen bir durumdur ancak Anayasa ihlali olursa gereklidir" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)