Alex de Souza, Süper Lig ekibinin başına geçiyor

Hem Fenerbahçe’nin hem de tüm Türkiye’nin takdirini kazanan Alex de Souza, Türkiye'ye dönme hazırlığına başladı. Kariyerine teknik direktör olarak devam eden Alex de Souza’nın Süper Lig'den sürpriz bir ekibin başına geçeceği öğrenildi.

SPOR 03.05.2024, 19:08 Şeyda Gül
Alex de Souza, Süper Lig ekibinin başına geçiyor

Türkiye’de 2004-2012 yılları arasında Fenerbahçe forması giyen Alex de Souza, taraftarın sevgilisi haline gelmişti. Ülkede derin izler bırakan Brezilyalı efsane, Türk futbolseverlerin de takdirini kazanarak kariyerine teknik direktör olarak devam ediyor.

18 maçta 1.17 puan

2021 yılında antrenörlük kariyerine Sao Paulo U20 takımını çalıştırarak başlayan Alex de Souza, son olarak Brezilya ekibi Avai'nin teknik direktörlük görevini yapmıştı. Avai'nin başında 18 maça çıkan Brezilyalı çalıştırıcı 1.17 puan ortalaması yakalamıştı. Efsane ismin şimdilerde Süper Lig'e dönmeye hazırlandığı öğrenildi.

Antalya'ya geliyor

Haber sitelerinde yer alan iddiaya göre, 45 yaşındaki genç teknik adamın sürpriz bir takımla anlaşmaya vardı. Ajansspor'un aktardığı haberde, Antalyaspor'un, Beşiktaş'ın teknik direktör adayları arasında yer alan Sergen Yalçın'ın ayrılığının ardından Fenerbahçe'nin efsane oyuncusu Alex de Souza ile anlaştığı ifade edildi.

Antalyaspor, Alex de Souza'yı Türkiye'ye getirdi

Mayıs 2023'ten bu yana takım çalıştırmayan Alex de Souza’nın geçtiğimiz iki ay önce Antalyaspor ile görüşmelere başladığı öğrenildi. Görüşmelerin akabinde Brezilyalı oyuncunun, bu hafta Antalya'ya da geldiği de ortaya çıktı.

19 karşılaşmada 2.11 maç başı puan ortalaması

Alex de Souza, 2015 yılında futbolu bıraktıktan sonra çeşitli eğitimler almıştı. Teknik direktörlük kariyerine Sao Paulo U20 takımında başlayan efsane isim,burada harika işlere imza attı. Alex, takımı ile çıktığı 19 karşılaşmada 2.11 maç başı puan ortalaması yakaladı.

Yorumlar (0)