AK Parti’den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özel'i kabulüne ilişkin ilk açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i kabulüne ilişkin konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Cumhurbaşkanımız uygun bir zamanda iadeiziyaret gerçekleştirecek” dedi.

SİYASET 02.05.2024, 21:58 Şeyda Gül
AK Parti’den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özel'i kabulüne ilişkin ilk açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genel Merkezi'nde CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i kabul etti. Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. “Sayın Cumhurbaşkanımız CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel'in ziyaretinden memnuniyet duymuşlardır” ifadelerini kullanan Çelik, ziyaretin olumlu bir havada geçtiğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diyalogun devam etmesi gerektiğini belirttiğini vurgulayan Çelik, “Kendi takvimlerine uygun bir zamanda iadeiziyaret gerçekleştireceklerdir” ifadelerini kullandı.

Bugünkü özel görüşmede ön plana çıkan konu: Yeni anayasa

AK Parti Genel Merkezi'nde saat 16.00'da başlayan görüşmede ana gündem maddesinin yeni anayasa olduğu aktarılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada, “CHP'nin de değişime destek verebileceği inancındayım” ifadelerini kullandığı anımsatıldı.

Özel’in Filistin’e yapacağı ziyarete yer verildi

Özgür Özel'in çantasında ise anayasa dışında, borçları nedeniyle sıkıntı yaşayan yerel yönetimlerin gelir kaynaklarının artırılması yer aldığı aktarılırken, belediyelerin merkezi yönetimden onay bekleyen projeleri, hayat pahalılığı, emekli aylıkları, ve atama bekleyen öğretmenler gündemindeki diğer başlıklar bulunduğu belirtildi. İsrail'in Gazze'ye yönelik katliamları ile kalıcı barışın sağlanabilmesi için atılan adımların da değerlendirildiği kaydedilen görüşmede, Özel'in Filistin için liderlere yazdığı mektup ile önümüzdeki günlerde Filistin'e yapacağı ziyareti de anlattığı ifade ediliyor.

Yorumlar (0)