Bakan Yerlikaya duyurdu: 1 Mayıs'ta 226 kişi gözaltına alındı

1 Mayıs'ta 78 ilimizde toplam 210 etkinlik düzenlendiğini ifade eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yurt genelinde izin verilmeyen alanlarda gösteri yapan ve polise saldıran 226 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

GÜNDEM 01.05.2024, 20:28 Şeyda Gül
Bakan Yerlikaya duyurdu: 1 Mayıs'ta 226 kişi gözaltına alındı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne ilişkin açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum kuruluşları tarafından 78 ilde 210 etkinlik düzenlendiğini duyurdu. İzin verilmeyen alanlarda gösteri yapan, uyarıları dinlemeyen ve polise saldıran kişiler olduğunu bildiren Bakan Yerlikaya, miting, yürüyüş, basın açıklaması ve çelenk koyma gibi etkinliklere yaklaşık 241 bin kişi katıldığını ifade etti.

226 şahıs gözaltına alındı

İzin verilmeyen alanlarda gösteri yapan, uyarıları dinlemeyen ve polisimize saldıran İstanbul’da 217, Tunceli’de 4, Kahramanmaraş’ta 3 ve Aydın’da 2 olmak üzere toplam 226 şahıs gözaltına alındığını kaydeden Bakan Yerlikaya, olaylarda 28 güvenlik görevlisinin hafif şekilde yaralandı.

Tek tek teşekkür etti

Bakan Yerlikaya, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün huzur ve güven içinde geçmesini sağlayan Bakan Yardımcılarımıza, Jandarma Genel Komutanlığımıza, Emniyet Genel Müdürlüğümüze, Sahil Güvenlik Komutanlığımıza, Valilerimize, İl Emniyet Müdürlerimize, il Jandarma Komutanlarımıza, Kaymakamlarımıza, İlçe Emniyet Müdürlerimize, İlçe Jandarma Komutanlarımıza ve kahraman güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)