Instagram uzun süredir beklenen özelliği kullanıma sunuyor

Günümüzde en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram kullanıcıların uzun süredir beklediği bir özelliği kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 22.02.2022, 16:14 23.02.2022, 13:56
Instagram uzun süredir beklenen özelliği kullanıma sunuyor

Instagram günümüzde en çok kullanılan sosyal medya programları arasında yer alıyor. Instagram’ın bağlı olduğu Meta’da (eski ismiyle Facebook) son dönemde özellikle metaverse ile sanal gerçeklik ve sanal dünyalar kavramının sık sık gündeme gelmesine neden oluyor. Şirket uzun zamandır beklenen bir yeniliği kullanıcılara kullanmak için gün sayıyor.

Hikaye paylaşan kullanıcıların çevrimiçi olup olmadığı anlaşılabilecek

Instagram bu günlerde uygulamanın Hikayeler kısmına yapılacak bir yenilik için kolları sıvadı. Yeni gelen özellikler beraber hikaye paylaşan kişilerin çevrimiçi olup olmadığı anlık olarak görülebilecek. Meta şirketinden yapılan son açıklamaya göre ayrıca Instagram’da hikayeler ve özel mesajlar için üç boyutlu avatarlar yer alacak. Bunun yanı sıra Facebook ve Messeger’da kullanılan avatarların da yakın bir zamanda güncelleneceği açıklandı. Şirketin yaptığı açıklamaya göre yeni avatarlarla beraber engelli kullanıcılara daha çok fırsat verilecek. Kullanıcılar bunun yanı sıra üç boyutlu olarak tasarladıkları avatarlarını da bu platformlara ekleyebilecekler.

Gönderi sıraları düzenlenebilecek

Meta son dönemde gündeme gelen bu çalışmalarının yanı sıra kullanıcıların uzun süredir platformda görmeyi beklediği bir yeniliği de güncellemeler ile platforma entegre etmeye çalışıyor. Bağımsız bir geliştiricinin tespit ettiği özelliğe göre kullanıcılar artık profil sayfalarında yer alan paylaşımları diledikleri gibi ayarlayabilecekler. Platformda güncel olarak kronolojik sıra kullanılıyor. Buna göre gönderilerin yerleri otomatik olarak ayarlanıyor.

Hikayeleri beğenmek artık mümkün olacak

Hikayeler kısmında da yeni özellikler yer alacak. Şu anki kullanıma göre Instagram’daki hikayeler için mesaj atıp etkileşime geçebilmek mümkünken hikayeleri beğenmek için herhangi bir seçenek bulunmuyor. Yeni gelecek güncellemelerle beraber story’leri de beğenmek mümkün olacak. Mesaj göndermek için kullanılan işaretin yanında beğeni için de farklı bir işaret yer alacak. Özellik şu anda sadece sınırlı sayıda kullanıcıya açıldı ancak yakın bir dönemde tüm kullanıcılara da sunulabilir.

Yorumlar (0)