Kılıçdaroğlu'ndan 'KYK' çıkışı

Kemal Kılıçdaroğlu, "Sosyal bir devlette bir üniversite öğrencisine kamudan yardım veriliyorsa sigortalı bir iş bulamadığı müddetçe ondan paranın talep edilmesi doğru değildir, bu uygulamayı kaldıracağız. Devlet gençlere karşı tefecilik yapmaz." dedi.

SİYASET 29.01.2022, 18:15
Kılıçdaroğlu'ndan 'KYK' çıkışı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Genç İstihdam Çalıştayı'na iştirak etti.

"Temel aktör sizsiniz"

Kılıçdaroğlu, burada gerçekleştirdiği konuşmada, "Problemleri çözecek olan siyaset kurumudur. 'Ben siyasetle ilgilenmiyorum.' diyenlerle karşılaşıyorum. Yaşamın her alanında siyaset vardır. Siyaseti yakından takip ederseniz doğruyu ve yanlışı daha sağlıklı bir şekilde görebilirsiniz. Toplumsal ve ekonomik problemlerin çözümü de siyaset kurumudur. Ülkemizi buradan çekip çıkarmak mecburiyetindeyiz. Bir kuvvetiniz var ve kuvvetinizin ne denli farkında olduğunuzu bilmiyorum. Seçim zamanı geldiğinde 'Oy kullanmayacağım.' dediğiniz zaman 'İşsizlik olabilir, yolsuzluk olabilir ama ben bu hususta duyarsızım.' demiş oluyorsunuz. Temel aktör sizsiniz, bunu unutmayın."

"Türkiye'nin kaderini sizler değiştireceksiniz"

Gençlere seslenen CHP lideri, "6,3 milyon gencimiz ilk kez oy kullanacak. Türkiye'nin kaderini onlar belirleyecek. Her birimizin birçok sorumluluğu var. Benim sorumluluklarım sizlerinkinden fazla, farkındayım fakat sizin de sorumluluklarınız var. Sosyal bir devlette bir üniversite öğrencisine kamudan yardım veriliyorsa sigortalı bir iş bulamadığı müddetçe ondan paranın talep edilmesi doğru değildir, bu uygulamayı kaldıracağız. Devlet gençlere karşı tefecilik yapamaz. Acımazsız bir yaşam var fakat bu acımasız yaşamı bahara dönüştürmek bizlerin elinde. Birlikte çalışmak mümkün. Birlikte mücadele vermek mümkün. Karanlıkları aydınlıklara çıkarmak mümkün. Mart ayının sonunu bahar yapmak mümkün. Tüm bunları yapacağız. Geliyor gelmekte olan..."









Yorumlar (0)