İşte acının fotoğrafı! "Gücümüzün yettiği yere kadar..."

İki gün önce 6.6 büyüklüğündeki depremle sarsılan İzmir'de arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Söz konusu çalışmalara katılan Tahsin Kaymak, güçlerinin yettiği yere kadar ayakta durduklarını ve umutlarının devam ettiğini ifade etti. 

YAŞAM 01.11.2020, 13:45
İşte acının fotoğrafı! "Gücümüzün yettiği yere kadar..."

İzmir'de 30 Ekim Cuma günü saat 14.51'de 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Söz konusu depremin ardından Bayraklı ilçesinde bulunan bazı binalar tamamen yıkılırken, bazı binaların da ağır hasara uğradığı görüldü. 

Bayraklı ilçesinde yıkılan binalardan biri de Doğanlar Apartmanı oldu. Burada yürütülen arama-kurtarma çalışmalarına Türkiye Mağaracılık Federasyonu Kurtarma Ekibi de katıldı. Söz konusu ekipte yer alan Tahsin Kaymak, Doğanlar Apartmanı'nın enkazından üç vatandaşın daha cesedinin çıkarılması üzerine ağladı.

Tahsin Kaymak'ın ekip arkadaşlarının yanından ayrıldığı ve taşın üstüne oturarak gözyaşlarına boğulduğu fark edildi. 

İzmir'de 6.6 büyüklüğündeki depremin meydana geldiği gün Türkiye Mağaracılık Federasyonu Kurtarma Ekibi'nin çadır kent kurulumu için askerlere eğitim vermek üzere göreve başladığını ifade eden Tahsin Kaymak, eğitimin sona ermesinin ardından Bayraklı ilçesinde bulunan Rıza Bey Apartmanı'ndaki arama-kurtarma çalışmalarına katıldıklarını söyledi.

Tahsin Kaymak, söz konusu apartmanda mağaracılık sistemine uygun bir güvenlik hattı ortamı kurulması amacıyla faaliyet gösterdiklerini, ardından Emrah Apartmanı'na geçtiklerini belirtti. 

Doğanlar Apartmanı'nda farklı ekiplerin arama-kurtarma faaliyeti yürüttüğünü aktaran Tahsin Kaymak, her ekibin değişik katlara erişmek için çaba harcadığını ifade etti.

Tahsin Kaymak, üç günün yorgunluğunu asla hissetmediklerini kaydederek, enkaz altındaki vatandaşları canlı çıkarmaya çalıştıklarını, bu nedenle yorgunluğu unuttuklarını söyledi.

Güçlerinin yettiği yere kadar ayakta kaldıklarını ve çalışmayı sürdürdüklerini belirten Tahsin Kaymak, bu konuda umutlarının devam ettiğini kaydetti.

Doğanlar Apartmanı enkazından 24 vatandaş çıkarıldı. Bunlardan 14'ünün sağ, 10'unun ise ölü olduğu ifade edildi.

Yorumlar (0)