Dünya basını İzmir depremini böyle gördü!

Dünya basını, 6.6 büyüklüğündeki deprem ile sarsılan İzmir'de süren arama-kurtarma faaliyetleri hakkında birçok habere yer verdi. 

DÜNYA 01.11.2020, 10:21
Dünya basını İzmir depremini böyle gördü!

İzmir'de 30 Ekim Cuma günü gerçekleşen 6.6 büyüklüğündeki depreme dünya basınında geniş bir şekilde yer verildi.

New York Times

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli New York Times, söz konusu yer sarsıntısının ardından arama-kurtarma faaliyetlerine başlayan ekiplerin başarılı bir şekilde mücadele ettiğini vurguladı. 

Söz konusu gazete, arama-kurtarma ekibinde görevli bir kişinin, "Çalışmalar 7/24 aralıksız devam ediyor." şeklindeki ifadesine yer verdi. 

Yer sarsıntısı nedeniyle yaşamını yitiren ve yaralanan kişilerin sayılarını bildiren gazete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın afet bölgesine gönderilen yardımlara ilişkin açıklamalarına da yer verdi. 

Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ifadeleri de aktarıldı. Mucizevi haberler geldiğini kaydeden Soyer, çevre şehirlerden birçok arama-kurtarma ekibinin geldiğini ve söz konusu ekiplerin profesyonel bir çalışma yürüttüğünü ifade etti. 

CNN International

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli CNN International, 6.6 büyüklüğündeki deprem ile sarsılan İzmir'de 100'den fazla vatandaşın enkaz altından kurtarıldığını kaydetti. 

Söz konusu haber kanalı, İzmir'de 20 binanın deprem nedeniyle ağır tahribata uğradığını, bu binaların büyük çoğunluğunun Bayraklı ilçesinde yer aldığını bildirdi.

CNN International, 31 Ekim Cumartesi günü itibarıyla 9 binada arama-kurtarma faaliyetlerinin devam ettiğini duyurdu. 

The Guardian ve BBC News

İngiltere merkezli The Guardian ve BBC News, İzmir'de 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan bir binanın fotoğraflarını paylaştı. Enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılmayı beklediğine dikkat çekildi. 

Al Jazeera

Katar merkezli medya kuruluşu Al Jazeera, İzmir'de yaşayan vatandaşların, depremin ardından araba ve çadırlarda kaldıklarını ifade etti. 

6.6 büyüklüğündeki depremin 15 saniye sürdüğü ancak bir vatandaşın, "Biz 15 saat sürmüş gibi hissettik." dediği aktarıldı. 

Kendi evinin bulunduğu binanın duvarlarında yer sarsıntısı nedeniyle çatlakların oluştuğunu ancak yan taraftaki binanın tamamen yıkıldığını belirten vatandaşın, "Kurtulabildiğimiz için mutlu hissediyoruz, fakat bazı komşularımız hayatını kaybetti." şeklindeki ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)