Deprem fırsatçıları ortaya çıktı! Ev kiraları tavan yaptı

İzmir'de 30 Ekim Cuma günü meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından ev kiralarının arttığı fark edildi. 

YAŞAM 01.11.2020, 09:49 01.11.2020, 10:02
Deprem fırsatçıları ortaya çıktı! Ev kiraları tavan yaptı

İzmir'de 30 Ekim Cuma günü 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 14.51'de meydana gelen depremin merkez üssü ise Seferihisar ilçesinin açıkları olarak duyuruldu.

AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı), söz konusu deprem nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 49'a, yaralananların sayısının ise 896'ya yükseldiğini ifade etti. Söz konusu depremin ardından şu ana kadar 833 artçı sarsıntı meydana gelirken, bunlardan 40'ının büyüklüğünün 4'ün üstünde olduğu bildirildi. 

Özellikle Bayraklı ve Bornova ilçelerinde bulunan birçok bina ağır hasara uğrarken, enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılması için çalışmaların devam ettiği kaydedildi. AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı), 8 binada çalışmaların sürdüğünü duyurdu. Vatandaşların hasarlı binalara girmemeleri için uyarıda bulunuldu. 

İzmir'de yaşayan vatandaşlar için çadırlar kurulduğu görüldü. Söz konusu vatandaşların çadırların yanı sıra spor salonları, okullar, misafirhaneler ve camilerde kalmaya başladıkları fark edildi. Hava sıcaklıklarının düşmesi nedeniyle sıkıntı yaşayan vatandaşlar, konaklamak için kiralık ev arayışına girdi. 

Deprem fırsatçıları ise yine ortaya çıktı. İzmir'de kiralık evlere yönelik talebin artış göstermesi üzerine söz konusu evlerin fiyatlarının tavan yaptığı görüldü. 

Vatandaşlar, ev sahiplerinin vicdanlı olmaları gerektiğini belirterek, yetkililerin bu konuya müdahalede bulunmalarını ve gereken tedbirleri almalarını istiyorlar.

Yorumlar (0)