Her şeyden habersiz uyudu: Sabah uyandığında 300 bin TL dolandırıldığını gördü!

Elazığ'da yaşayan Elazığlı Ali Akbaş, sabah uyandığında uyurken telefonunun hacklendiğini fark etti. Sadece 10 dakika içinde internet bankacılığı hesabından adına kredi çekilip ek hesabı da boşaltılan Akbaş, yaklaşık 300 bin lira dolandırıldı.

YAŞAM 16.05.2024, 11:52 Buse Önder
Her şeyden habersiz uyudu: Sabah uyandığında 300 bin TL dolandırıldığını gördü!

n Ali Akbaş, 4 Mayıs gecesi uyurken yaşadığı kabusla sarsıldı. Gece yarısından sonra telefonu aniden hareketlendi ve uyandığında başına gelenler karşısında şok oldu. Saat 02:47'de telefonunun hacklendiğini fark eden Akbaş, mobil bankacılık hesabına izinsiz giriş yapıldığını belirtti.

Dolandırıcılar, Akbaş'ın adına kredi çekti ve ek hesabını da boşaltarak yaklaşık 300 bin lira tutarında para transfer etti.

Adına kredi çekildi

Sabah telefonunu kullanmak isteyen Akbaş, çalışmayan telefonunu tamirciye götürdü. Ancak telefoncunun herhangi bir fiziksel arıza bulamaması üzerine, telefona virüs bulaşmış olabileceği ihtimali üzerinde duruldu ve telefon format atıldı.

Ancak Akbaş, telefonunun hacklendiğini fark ettiğinde büyük bir şok yaşadı. Mobil banka uygulamasına giriş yaptığında, hesabının boşaldığını ve adına kredi çekildiğini gördü.

‘Yaklaşık 300 bin lira mağdur edildim’

Akbaş, yaşadığı bu karmaşık olayı "Telefonum arızalandı ve tamir için tamirciye götürdüm. Telefoncu bana sorunu giderdikten sonra teslim etti. Ben de tekrar programları yükledim. Yüklediğimde büyük bir sorun ile karşılaştım. Telefonum ele geçirilmiş. İznim olmadan hesaplarıma giriş yapılmış. Hesabımdan hem nakit para hem de kredi çekilmiş. Yaklaşık 300 bin lira mağduriyetim söz konusudur" ifadelerini kullandı.

Mail hesabına gelen iletiler silindi

Olayın polise bildirilmesinin ardından banka ile iletişime geçen Akbaş, hesabının derhal bloke edilmesini sağladı. Ancak dolandırıcılar, Akbaş'ın adına çekilen kredi ile ek limitinden para transfer ettiği hesapları belirledi. Akbaş, "İkinci ve üçüncü şahıslara havale edilerek yapılmış. Banka da başlangıç aşamasında gerekli yazışmaları yaptı" dedi.

Akbaş, olayın ardından telefonuna ve mail hesabına yapılan müdahaleleri de fark etti. Bir ay önce indirdiği bir programı suçlamadığını, zira bu programı olaydan bir hafta önce silmiş olduğunu ifade etti. Ayrıca mail hesabına gelen iletilerin çöp kutusuna taşındığını da fark ettiğini söyledi.

10 dakikada 300 bin liralık işlem

Bu durum karşısında mağdur olan Akbaş, kendi adına maaşını aldığı özel bir bankadan kredi çekildiğini iddia ederek, “Sanki işlemi ben yapıyormuşum gibi hesabımı ele geçirip onay vermişler. 10 dakika 300 bin liralık işlem yaptılar. Bu olayın kimsenin başına gelmesini istemem. Biz hep haberlerde okuyorduk. Bizim de başımıza geldi. Ben askeri ücret ile çalışan biriyim. Bunu ödeyecek durumum yok. Mağduriyetimin görülmesini ve giderilmesini rica ediyorum" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)