Emrah Apartmanı'nın ardındaki dramatik hikâye...

İzmir'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından Bayraklı ilçesinde bulunan Emrah Apartmanı yıkıldı. Söz konusu depremin ardındaki dramatik hikâye ise yürek burktu. 

YAŞAM 01.11.2020, 11:15
Emrah Apartmanı'nın ardındaki dramatik hikâye...

İzmir'de 30 Ekim Cuma günü saat 14.51'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem 50'den fazla insanın hayatını kaybetmesine neden oldu. Çevre illerden de hissedilen deprem, en çok Bayraklı ilçesini vurdu.

Söz konusu ilçeye bağlı Mansuroğlu Mahallesi'nde bulunan Emrah Apartmanı tamamen yıkıldı. Bu apartmanın ardında dramatik bir hikâyenin bulunduğu ortaya çıktı. 

Emrah Apartmanı'nı yapan Hayati Uzun isimli müteahhitin, 13 Mart 1992 tarihinde gerçekleşen 6.8 büyüklüğündeki depremde torunu Emrah'ı kaybettiği öğrenildi. 

Bu olayın ardından Hayati Uzun'un, İzmir'in Bayraklı ilçesine geldiği ve 1993 senesinde torunu Emrah'ın anısına iki blok ve 28 daireden meydana gelen bir bina inşa ettiği kaydedildi. 

Söz konusu apartmana Emrah Apartmanı adının verildiği ve Hayati Uzun'un senelerce burada yönetici olarak çalıştığı, ardından Aydın'ın Didim ilçesine yerleştiği belirtildi. 

Hayati Uzun'un Didem'e yerleşmesinin ardından oğlu Bora Uzun ve ailesinin Emrah Apartmanı'nda yaşamayı sürdürdüğü ifade edildi. 

30 Ekim Cuma günü meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde Hayati Uzun'un, bu kez Emrah Apartmanı'nda yaşayan gelini Rabia Uzun ile torunları Abdülkerim Uzun ve Hayati Uzun'u kaybettiği öğrenildi. 

Hayati Uzun'un oğlu Bora Uzun'un ise söz konusu depremden ağır yaralı olarak kurtulduğu bildirildi. 

Bir önceki depremde Emrah Apartmanı'nın hasara uğradığı ve asansörün arıza yaptığı aktarıldı. Hayati Uzun'un kendisiyle aynı adı taşıyan torununun, arkadaşlarına "Apartman yıkılacak." dediği ortaya çıktı. 

Yorumlar (0)