İzmir'de can kaybı 76'ya yükseldi!

İzmir'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından hayatını kaybeden kişi sayısı 76 oldu. Yaralı sayısı 962 olarak açıklandı.

GÜNDEM 01.11.2020, 08:55 02.11.2020, 02:28
İzmir'de can kaybı 76'ya yükseldi!

İzmir'de 30 Ekim Cuma günü saat 14.51'de 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Söz konusu depremin merkez üssü Seferihisar ilçesinin 17,26 kilometre açığı olarak duyuruldu. Yer sarsıntısının ardından vatandaşların paniğe kapılarak iş yerlerinden ve evlerinden çıktıkları görüldü. 

Şiddetli depremin Muğla, Denizli, Bursa, Uşak, Bursa, Tekirdağ, Aydın, Manisa, Çanakkale, İstanbul, Kütahya, Yalova ve Edirne'de de hissedildiği ifade edildi. İzmir'de yaşayan vatandaşların depreme ilişkin yakınlarına haber vermek istemesi üzerine operatörlerde ciddi bir yoğunluğun gerçekleştiği fark edildi. 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından itfaiye, sağlık ve polis ekipleri hemen harekete geçti. 

Kandilli Rasathanesi ise söz konusu yer sarsıntısının 6.8 büyüklüğünde olduğunu duyurdu. 

Can kaybı artıyor

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, depremin ardından hayatını kaybeden kişi sayısının 76'ya ulaştığı bildirildi. Bu kişilerden birinin boğulma sebebiyle yaşamını yitirdiği kaydedildi. 

833 artçı sarsıntı gerçekleşti

AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı), depremin ardından 833 artçı sarsıntı meydana geldiğini bildirdi. Artçı sarsıntılardan 40'ının büyüklüğünün 4'ün üstünde olduğu ifade edildi. 

Eğitime ara verildi

İzmir'de eğitime bir hafta ara verildi. Konuya ilişkin açıklama Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan geldi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Bakan Selçuk, İzmir genelinde eğitime bir hafta boyunca ara verildiğini belirtti.

Selçuk, öğrenciler, veliler, öğretmenler ve yöneticilerin birbirlerine sıkı sıkı sarılarak zorlukların üstesinden geleceğini ifade etti. 

Çalışmalar sürüyor

İzmir'de depremin ardından yürütülen çalışmalar için AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı), Jandarma Arama Kurtarma (JAK), STK'lar (Sivil Toplum Kuruluşları) ve belediyelerden 5 bin 748 kişi görevlendirildiği aktarıldı. Söz konusu çalışmalarda 898 araç ve 21 arama-kurtarma köpeğinin yer aldığı kaydedildi. 

Emniyet, Jandarma ve TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) tarafından JİKU (Jandarma İnsanlı Keşif Uçağı), İHA (insansız hava aracı) ve helikopter desteğiyle havadan görüntü ve tarama aktarma faaliyetlerinin gerçekleştirildiği ifade edildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığının da depremin ardından gerçekleştirilen arama-kurtarma çalışmalarına 186 personel ile dâhil olduğu bildirildi. Söz konusu çalışmalarda 3 helikopter, bir dalış timi ve 15 sahil güvenlik botunun yer aldığı aktarıldı.

Yorumlar (0)