Valilik duyurdu: 4 günlük yasak getirildi

Van Valiliği’nden yapılan açıklamada kentte, gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantılarının 4 gün süreyle yasaklandığı duyuruldu.

YAŞAM 16.05.2024, 12:22 17.05.2024, 10:19 Şeyda Gül
Valilik duyurdu: 4 günlük yasak getirildi

Van Valiliği yapılan yazılı açıklamada, anayasa ve kanunlarda öngörülen sınırlandırma ve yasaklama şartlarını doğrudan ve açıkça oluşturduğu değerlendirilen eylem ve saldırıların önüne geçilmesinin hedeflendiği ifade edildi. Vatandaşların can ve mal güvenliklerini sağlamak amacıyla terör örgütlerinin planlarını bertaraf etmek ve bu bağlamda, milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve genel sağlığın korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin devamının temini ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi amacıyla, Van ili coğrafi sınırları içerisinde 4 günlük yasak ilan edildiği ifade edildi.

Yasak bugünden itibaren başladı

Yasağın 16 Mayıs tarihinde başlayacağı belirtilen açıklamada, 19 Mayıs tarihi de dahil 4 gün süre ile düzenlenecek gösteri yürüyüşü, açık hava toplantıları ve kapalı yer toplantıları, basın açıklamalarının yasaklandığı kaydedildi. Oturma eylemi ve anket yapılması, çadır ve stant kurulması / açılması, imza kampanyası düzenlenmesinin de yasaklandığı vurgulanan açıklamada, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılması ve her türlü protesto eylemi şeklindeki faaliyetlerin 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddeleri doğrultusunda yasaklandığının altı çizildi.

İlimiz güzergahının kullanılmasına izin verilmemesi kararı alınmıştır

Açıklamada, bu tarihler arasında ilçelerden ve çevre illerden bireysel veya toplu olarak ya da kent güzergahını kullanarak her türlü kanuna aykırı eylem ve etkinliğe katılımın önlenmesinin amaçlandığı belirtildi. Kanuna aykırı eylem ve etkinliklere katılması muhtemel şahıslar ve grupların il ve ilçe girişlerine alınmayacağı bildirilen açıklamada, “Buradan bireysel veya toplu olarak çıkışlarına ve bu kapsamda belirtilen yere geçişler için başka illerden gelerek ilimiz güzergahının kullanılmasına izin verilmemesi kararı alınmıştır” denildi.

Yorumlar (0)