Vatandaşın yüzü gülecek! Et fiyatlarını düşürecek proje açıklandı

Kırmızı et fiyatlarındaki fahiş artışın gün geçtikçe sürerken Tarım Kredi Grubu Genel Müdürü Hüseyin Aydın, et fiyatlarını indirecek projeyi açıkladı.

EKONOMİ 15.05.2024, 14:36 Şeyda Gül
Vatandaşın yüzü gülecek! Et fiyatlarını düşürecek proje açıklandı

Tarım Kredi Grubu Genel Müdürü Hüseyin Aydın, kırmızı et fiyatlarını düşürecek projeyi duyurdu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın hayvancılığın yapılabilmesi için yeni yer kiralamasıyla gerçekleşeceğini kaydeden Aydın, Trakya'da hayata geçirilecek hayvancılık tesisi ile et fiyatlarına önemli bir düşük olmasını beklediğini belirtti. Aydın, tesisin 20 bin baş hayvan kapasiteli olduğunun bilgisine yer verdi.

1300 dönümlük yer kiralandı

“Biz fiili bir hayvancılık yapmıyoruz. Ancak üyelerimiz yapabilir, başka türlü yapamayız” diyen Aydın, Trakya’nın hayvancılık için özel bir bölge olduğuna karar verdiklerini dile getirdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Tarım Kredi için 1300 dönümlük bir yeri kiraladığını aktaran Aydın, “Burada 20 bin baş kapasiteli bir tesis yapıyoruz” dedi.

1 değil 20 doğum olacak

Burada sperma ve embriyo işi yapacaklarını dile getiren Aydın, yılda 1 milyon ton dışarıdan sperma alındığının bilgisini verdi. Bunu burada üreteceklerini ve hem ithalatı kısmış olacaklarını hem de daha ekonomik yapmış olacaklarını vurgulayan Aydın, normal bir sığırın yılda 1 kez doğum yaptığını ama bu embriyo transferi ile 15-20 doğum olabileceğini dile getirdi. Buradan yıllık 5-10 bin anaç hayvan çıkacağını anlatan Aydın, “Biz bunları vatandaşa vereceğiz. Bunlardan erkek olanları da besi için kullanacağız. Bu tesisi hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)