İzmir depremine ilişkin flaş açıklamalar: Tam 3 bin 880 tane...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 6.6 büyüklüğündeki deprem ile sarsılan İzmir'in Bornava, Bayraklı, Konak ve Buca ilçelerinde depremzedeler için toplam 3 bin 880 çadırın kurulacağını duyurdu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise İzmir'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerinin ihmal edildiğini belirterek, kurallara uyulması için çağrıda bulundu. 

GÜNDEM 01.11.2020, 11:50 01.11.2020, 13:52
İzmir depremine ilişkin flaş açıklamalar: Tam 3 bin 880 tane...

İzmir 30 Ekim Cuma günü saat 14.51'de 6.6 büyüklüğünde deprem ile sarsıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, söz konusu şehirde yer sarsıntısının ardından yaşamını yitiren kişi sayısının 51'e ulaştığını duyurdu. 

"Bayraklı'da 6 bina yıkıldı"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, İzmir'in en fazla hasara uğrayan ilçesinin Bayraklı olduğuna dikkat çekti.

Oktay, Bayraklı ilçesinde 6 binanın tamamen yıkıldığını, 7 binanın ise acil olarak yıkılması gerektiğini ifade etti.

9 binanın ağır tahribata uğradığını kaydeden Oktay, 3 binanın orta düzeyde hasara uğradığını ve 260 binanın da az hasarlı olduğunu belirtti. 

Oktay, 586 binada ise hasar meydana gelmediğini aktardı. 

"3 bin 880 çadır kurulacak"

Bornava, Bayraklı, Konak ve Buca ilçelerinde depremzedeler için toplam 3 bin 880 çadırın kurulacağını duyuran Oktay, vatandaşlara önemli bir uyarıda bulundu.

Oktay, vatandaşların orta düzeyde olsa da hasarlı binalara hiçbir şekilde girmemeleri gerektiğini ifade ederek, ağır hasara uğrayan binalara girilmesine zaten izin verilmediğini kaydetti. 

Toplam 2 bin 76 arama-kurtarma görevlisinin afet bölgesinde çalışma yürüttüğünü aktaran Oktay, 8 binada faaliyetlerin devam ettiğini söyledi. 

"Buse taburcu olacak"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da İzmir depremine ilişkin flaş açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin enkaz altında bulunan Buse Hasyılmaz ile telefonda konuştuğunu hatırlatarak, söz konusu depremzedenin iyileştiğini ve hastaneden bir-iki gün içerisinde taburcu edileceğini söyledi.   

"682 kişi taburcu edildi"

Koca, 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından hastanelerde şu ana kadar 896 kişinin tedavi gördüğünü ve 1 Kasım sabahı itibarıyla taburcu edilen kişi sayısının 682'ye ulaştığını duyurdu.

214 kişinin hastanelerde tedavisinin sürdüğünü ifade eden Koca, bu kişilerden 8'inin yoğun bakım servisine alındığını ve 3'ünün hayati tehlikesinin bulunduğunu belirtti. 

"Koronavirüs önlemleri ihmal edildi"

Koca, herkesin can kurtarmak için mücadele ettiğini, bu nedenle yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerinin ihmal edildiğini aktardı.

Bu konuda gereken özenin yeniden gösterilmesi için çağrıda bulunan Koca, yer sarsıntısının etkisiyle İzmir'deki koşulların yeni tip koronavirüs (Covid-19) için tekrar uygun duruma geldiğine dikkat çekti.

Koca, vatandaşların tedbirlere uymaları ve yeni ölümleri engellemeleri gerektiğini ifade etti. 

"Ahmet Amca'nın durumu iyi"

Gece saatlerinde 70 yaşındaki Ahmet Çitim'in Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekiplerinin çalışmaları sonucu enkaz altında çıkarıldığını anımsatan Koca, o anlara şahit olduğunu söyledi.

Koca, Ahmet Çitim'in diyalize alındığını ve sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, söz konusu vatandaşa acil şifalar diledi. 

Yorumlar (0)