Ukrayna Devlet Başkanı: “Bu 8 senelik savaşta güçlendik artık korkmuyoruz” 

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya sınırında Ukrayna ordusuyla bir araya geldi. Kolluk kuvvetlerinin son durumunu yerinde değerlendiren Zelenskiy, Rusya’ya gözdağı veren basın açıklamalarında bulundu. “Ülkemiz her türlü baskıyı ve tehdidi aşmaya hazırdır. Kimseden korkmuyoruz.” şeklinde konuşan Zelenskiy, her durumda kendilerini savunacaklarını duyurdu. 

DÜNYA 17.02.2022, 13:33 18.02.2022, 12:31
Ukrayna Devlet Başkanı: “Bu 8 senelik savaşta güçlendik artık korkmuyoruz” 

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna-Rusya sınırındaki Mariupol’de kolluk kuvvetleri ve Ukrayna ordusundan bazı askeri birliklerle bir araya geldi. Yabancı ülke temsilcileri ile yerli ve yabancı basın mensuplarının da katıldığı buluşmada Zelenskiy, askerlerin mevcut durumunu yerinde izledikten sonra basın açıklamasında bulundu. 



“Siz, gerçek kahramanlarsınız!” 

Geçtiğimiz günlerde 16 Şubat tarihini Birlik Günü ilan eden Zelenskiy, bu önemli günü yeniden kutladı ve ardından Ukraynalı askerlere minnettarlığını iletti. “Vatanımızı savunan, savunacak olan ve düşmanlara karşı ayakta duran herkese teşekkür ederim. Ulusal güvenliğimiz adına kaçmayan ve gerçek birer devlet adamı olmayı başaran sevgili politikacılarımıza teşekkür ederim. Burada görev yapan askerlerimize, teşekkür ederim. Sizler, gerçek kahramanlarımızsınız! Topraklarımızda kalmayı tercih eden diplomatlara, büyükelçilere ve uluslararası kuruluşların liderlerine de teşekkürü borç bilirim.” şeklinde konuşan Zelenskiy, “Şu anda birlikte bir yol açıyoruz ve ancak birlikte olursak barış dolu bir gelecek inşa edebiliriz. Böyle bir zamanda Ukrayna devletinin başında bulunduğum için onur duyuyorum.” sözlerini sarf etti. 



“Hiç kimseden korkumuz yok” 

“Biz, hiç kimseden korkmuyoruz. Ülkemize yöneltilen askeri ya da siyasi baskılara göz yummuyoruz. İnsanlardan, düşmanlardan ve dile getirilen tahminlerden korkumuz yok. Verilen tarihlerden de korkmuyoruz. 16 ya da 17 Şubat’tan, marttan, nisandan korkmuyoruz çünkü biz hep kendimizi savunmaya devam edeceğiz. Bizim için önemli olan günler ya da haftalar değildir. Bizim için önemli olan senelerdir. Tam 8 senedir bir savaş içindeyiz ancak bu geçen senelerde oldukça güçlendik.” 

Yorumlar (0)