Ukrayna, Rusya'nın Donbas'a saldırdığını duyurdu

Ukrayna ordusu, Rus destekli ayrılıkçı grubun Donbas yakınlarında bir köye saldırdığını duyurdu. Rus grubun havan toplarıyla saldırdığı köyde yaralı ya da ölü sayısı bilinmezken Rus tarafından konuyla ilgili açıklama yapılmadı. Ancak bazı yabancı haber kaynakları, Ukrayna ve Rusya'nın ateşkes ve sınır ihlallerini karşılıklı gerçekleştirdiğini belirterek gündeme bomba gibi düşecek başlıklar attı.

DÜNYA 17.02.2022, 12:23 17.02.2022, 13:17
Ukrayna, Rusya'nın Donbas'a saldırdığını duyurdu

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rusya’nın Donbas yakınlarına saldırı düzenlediğini duyurdu. Rusya tarafından mali ve teçhizat desteği verilen bazı ayrılıkçı gruplar, Luhansk'a bağlı olan Donbas yakınlarındaki küçük bir köye saldırı düzenledi. Ukrayna Savunma Bakanlığı, bu açıklaması dışında herhangi bir açıklamada bulunmadı. Rusya'dan ise konuyla ilgili açıklama gelmedi. Köydeki ölü ve yaralılar hakkında bilgilendirme yapılmadı.



Donbas'tan temsili fotoğraf

Yabancı haber kaynakları, şaibeli başlıklar attı

Ukrayna Savunma Bakanlığı ve Ukrayna haber ajanslarından aktarılan "Rus saldırısı" haberi sonrasında İngiltere ve ABD merkezli bazı yabancı haber kaynakları, şaibeli başlıklar attı. Bir haber kaynağına göre saldırıyı ilk başlatan Ukrayna olurken bir diğer haber kaynağına göre ise Ukrayna ve Rusya, ateşkesi ve sınırları aynı anda ve karşılıklı olarak ihlal etti.



Donbas'tan temsili fotoğraf

NATO ve ABD, saldırı olacağından emindi 

NATO ve ABD, Rusya’nın sınırdaki askerlerini artırdığını ve her ne kadar saldırmayacakları yönünde açıklama yapılsa da saldırı düzenleneceğini dile getirmişti. NATO ve ABD’yi sık sık yalanlayan Rusya, saldırmayacaklarına dair defalarca açıklama yapsa da sınırdaki askeri birliklerini her durumda artırmaya başlamıştı.

Yorumlar (0)