ABD savaş çıkarmakta kararlı! Rusya ile ilgili önemli bir iddia daha!

ABD'li üst düzey yetkililer, Rusya'nın Ukrayna sınırında bulunan askerlerini geri çektiğine ilişkin açıklamasını doğrulayamadıklarını belirtirken, Moskova hükümeti tarafından, 7 bin askerin daha sınıra gönderildiği iddia edildi.

DÜNYA 17.02.2022, 07:55 17.02.2022, 08:08
ABD savaş çıkarmakta kararlı! Rusya ile ilgili önemli bir iddia daha!

Telekonferans yoluyla basın mensuplarına Ukrayna meselesi hakkında bilgilendirme yapan ve ismi açıklanmayan ABD'li üst düzey yetkililer, Rusya’nın "asker çektik" iddiasının doğru olmadığını duyurdu.

“Rusya, 7 bin asker daha yolladı” iddiası

ABD'li yetkili, Ukrayna sınırında Rusya’nın, bazı askerlerini çektiği iddiasının doğru olmadığını, bunun tam tersine son zamanlarda Rusya’nın, ilave olarak sınıra 7 bin asker daha yığdığını öne sürdü. 

Yetkili, Rusya lideri Putin'in diplomasiye açık olduğuna ilişkin ifadelerinin tersine savaşa hazırlık yaptığını belirterek, “Kamuoyunun gözü önünde görüşmeye hazır olduklarını ve tansiyonu düşürme iddialarını belirtiyorlar, ancak aynı zamanda gizli bir şekilde savaş hazırlığı da yapıyorlar." sözlerini kullandı.

“Herhangi bir çekilme yok”

Dün açıklamalarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya'nın sınırdan asker çektiğine ilişkin iddialarını haklı gösterecek bulgulara sahip olmadıklarını ifade etmişti. Blinken, “Rusya'nın bir yaptıkları var, bir de söyledikleri var. Askeri güçlerinde herhangi bir çekilme yok. Ukrayna sınırlarında oldukça tehditkar bir biçimde kalıyorlar. Söylediklerini yaparlarsa iyi olur. Fakat şu ana kadar görmedik.” açıklamasını yapmıştı.

ABD Başkanı Biden ise önceki gün yaptığı konuşmasında, Ukrayna-Rusya sınırında 150 bine yakın Rus askerinin yığınak yaptığını öne sürmüştü.

Yorumlar (0)