Hamas heyeti Kahire'den ayrıldı! Ateşkes haberi bekleniyor

Mısır basını, Gazze'de ateşkes sağlanması için yapılacak görüşmeler kapsamında başkent Kahire'ye gelen Hamas heyetinin ülkeden ayrıldığını yazdı. Peki ateşkes sağlanacak mı? Detaylar haberde...

DÜNYA 30.04.2024, 13:49 Hakan Öksüz
Hamas heyeti Kahire'den ayrıldı! Ateşkes haberi bekleniyor

Hamas'ın 7 Ekim'de yaptığı "Aksa Tufanı" saldırısının ardından harekete geçen İsrail, Gazze Şeridi'ne aylardır ölüm yağdırıyor. Saldırılar neticesinde Gazze'deki can kaybı 35 bine yaklaşmış durumda. Dünyadan İsrail'e "ateşkes" çağrıları gelirken pek çok kentte sokağa dökülen İsrailli vatandaşlar, Başbakan Binyamin Netanyahu'yu istifaya davet ediyor.

Hamas heyeti, Mısır'dan ayrıldı

Gazze'de ateşkesin sağlanması için arabulucu olan Mısır, iki taraf arasında köprü vazifesi görüyor. Diplomatik çabalarını sürdüren Mısır, ateşkes şartlarını Hamas'a iletti. Al Qahera News adlı kanalın aktardığı bilgilere göre Hamas heyeti, ateşkes görüşmeleri için gittiği Mısır'ın başkenti Kahire'den ayrıldı.

Hamas, cevabını yazılı olarak iletecek

Mısır medyasının aktardığı bilgilere göre Hamas heyetinin, ateşkes anlaşması teklifini değerlendirdikten sonra yanıtını yazılı olarak vereceği kaydedildi. Henüz her iki taraftan da resmi bir açıklama yapılmadı. 

İngiliz bakan Cameron'dan 40 günlük ateşkes açıklaması

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron'ın, Gazze'de ateşkes konusuna ilişkin dün yaptığı açıklama dikkat çekmişti. Cameron, "İsrail'in Hamas'a ateşkes teklifi 40 günlük. Karşılığında tüm İsrailli esirlerin serbest bırakılmasını istiyorlar." demişti.

Yorumlar (0)