Putin'den İstanbul anlaşmaları yorumu: "El sıkıştık, Ukrayna vazgeçti"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin ziyareti sırasında gazetecilere konuştu. Ukrayna ile 2022'de İstanbul'da vardıkları anlaşmadan "müzakerelerin temeli" diyerek bahseden Putin, "O anlaşma hayata geçirilmeli. Anlaştıktan sonra vazgeçen Ukrayna'ydı, biz değildik." dedi.

DÜNYA 17.05.2024, 17:20 Hakan Öksüz
Putin'den İstanbul anlaşmaları yorumu: "El sıkıştık, Ukrayna vazgeçti"

Çin'e yaptığı resmi ziyaretin ikinci gününde gazetecilerin sorularına cevap veren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kritik açıklamalarda bulundu. 

"Ukrayna müzakerelerinin temeli İstanbul'da atıldı"

2022'de yapılan İstanbul Anlaşmaları'nın önemine vurgu yapan Putin, "Ukrayna, daha sonradan bu anlaşmadan vazgeçti. Biz ise 2022'de anlaşmaya bağlı olarak askerleri, Kiev'den çekmiştik. Rusya bir defa daha aldatılmış oldu. Ukrayna müzakerelerinin temeli İstanbul'da atıldı. O anlaşmadan çekilen Ukrayna oldu." diyerek İstanbul'da kabul edilen anlaşmaların hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

"Amaçları Rusya'ya ültimatom vermek"

İsviçre'de gerçekleştirilecek Ukrayna Barış Zirvesi'ni takip edeceklerini belirten Putin, "Biz Ukrayna ile masaya oturma taleplerini hiçbir zaman geri çevirmedik. İsviçre'deki konferansı da izleyeceğiz ancak görünen o ki, amaçları Rusya'ya ültimatom vermek. Plana uygun olarak Harkov'un yakınlarında ilerleyişimizi sürdürüyoruz. Tampon bölge oluşturuyoruz ancak şimdilik ele geçirme planımız yok. Harkov saldırısı ile alakalı suçlanması gereken Ukrayna'dır." dedi.

Yorumlar (0)