Ukrayna’dan Mariupol kenti için Rusya'ya şartsız müzakere çağrısı

Ukrayna Müzakere heyetinden David Arakhamia ve Mykhailo Podolyak yaptıkları açıklama ile Rusya’ya mesaj gönderdi. Heyettekiler, Mariupol kenti için Rusya ile hiçbir şart olmadan müzakere gerçekleştirebileceklerini duyurdu.

GÜNDEM 21.04.2022, 10:06 21.04.2022, 18:39
Ukrayna’dan Mariupol kenti için Rusya'ya şartsız müzakere çağrısı

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı saldırılarda direnişin en yoğun olduğu şehir olan Mariupol’ de Ukrayna ordusu ve Azak taburu teslim olmamak için hala direniyor. Rusya devleti Savunma Bakanlığı, Mariupol’deki Azovsal metalürji tesisinde açıklama yapan direnişçilere 2 kere bulundukları yeri terk edip teslim olmaları konusunda çağrı yaptı.

Rus tarafı, direnen Ukrayna askerlerine can güvenliklerini sağlayacaklarını ve tesisten çıkarken onlar için 3 ayrı koridor açtıklarını duyursa da Ukraynalı askerler teslim olmadı. Mariupol’de yaşanan bu olayın ardından Ukrayna önemli açıklamalar yaptı.

Rus tarafına Ukrayna’dan şartsız müzakere çağrısı

Mariupol kentinde Ukrayna askerlerinin Rus tarafına teslim olmamasının ardından yaşanan gerilim nedeniyle Ukrayna müzakere heyetinden David Arakhamia ve Mykhailo Podolyak sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı. Heyet üyeleri yaptıkları açıklamada Rus tarafına çağrıda bulundu.

Podolyak yaptığı açıklama ile Mariupol’deki bu durumun çözümüne dair Rus tarafıyla şartsız müzakere gerçekleştirebileceklerini söyledi. Podolyak: “Herhangi bir şart olmadan Mariupol kentinde özel bir müzakere turu gerçekleştirmeye hazırız” dedi.

Podolyak: ‘Sivilleri, çocukları, orduları kurtarmak için müzakere yapaliriz’

Müzakerelerin birebir ya da 2’ye 2 formatında gerçekleşebileceğini duyuran Podolyak, “Müzakereyi birebir ya da ikiye iki şeklinde gerçekleştirebiliriz. Adamlarımızı, Azak'ı, sivilleri, çocukları, orduları, yaralıları ve hayatta kalanları kurtarmak için” dedi.

Mykhailo Podolyak

Arakhamia: “Müzakereler için hareket etmeye hazırız.’’

Ukrayna’nın müzakere üyelerinden David Arakhamia ise sosyal medyada yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ben ve Mykhailo Podolyak, Rus tarafıyla sivillerin ve askeri birliklerin tahliyesine dair müzakereler için Mariupol kentine gelmeye hazırız.”

David Arakhamia

Azovsal tesislerinde direnişe devam eden Ukrayna askerleriyle sürekli irtibatta olduklarını söyleyen Arakhamia, “Bugün kentteki direnişçilerle yapılan görüşme sırasında askeri birliğimizin tesisten tahliyesi için doğrudan ve yerinde bir müzakere yapılması önerisinde bulunduk. Rus tarafından da onay alınca hemen müzakereleri gerçekleştirmek için hareket etmeye hazırız” dedi.

Yorumlar (0)