Rusya-Ukrayna müzakerelerinin 6’ncı turu bugün

Ukrayna-Rusya arasında devam eden müzakerelerin 5’incisi dün gece saatlerinde son bulurken 6’ncı müzakerenin bugün gerçekleştirileceği kaydedildi.

DÜNYA 16.03.2022, 09:31 17.03.2022, 08:53
Rusya-Ukrayna müzakerelerinin 6’ncı turu bugün

Rusya-Ukrayna savaşında 3’üncü haftanın sonuna doğru yaklaşılırken iki ülkenin heyetleri arasındaki müzakereler de tüm hızıyla devam ediyor. Müzakerelerin 5’inci turu dün gece itibarıyla sonlandırıldı. Önceleri yüz yüze, sonrasında çevrim içi olarak gerçekleştirilen müzakerelerin 6’ncısının bugün gerçekleştirileceği belirtildi.



Ukrayna, Rusya’nın isteklerine karşı direniyor

Rusya’nın ülkedeki işgalini sonlandırmak ve Putin’in istediği tavizleri vermemek için hem sahada hem de masada adeta savaş veren Ukrayna’nın Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Danışmanı Mihaylo Podolyak, gelinen noktayı şu şekilde açıkladı: “Müzakereler oldukça zor geçiyor. Prensiplerimizin çatıştığı noktalar fazla ama yine de uzlaşma sağlanabileceğini düşünüyoruz.”



Liderler ilk kez Antalya’da karşı karşıya gelmişti

Ukrayna ve Rusya’nın Dışişleri Bakanları, savaşın başlangıcından bu yana ilk kez Antalya’da karşı karşıya gelmiş ve Mevlüt Çavuşoğlu da bu görüşmeye aracılık etmişti. 

Yorumlar (0)