747. Vuslat Yıl Dönümü törenleri, Konya’da gerçekleştirildi!

Her yıl Konya’da düzenlenen; Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’yi anmak amacıyla gerçekleştirilen Mevlevi Ayin-i Şerifi ilk gününde düzenlendi. Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu tarafından yapılan etkinlik, Covid-19 tedbirleri nedeniyle seyircisiz yapıldı.

KÜLTÜR-SANAT 08.12.2020, 15:54 09.12.2020, 18:04
747. Vuslat Yıl Dönümü törenleri, Konya’da gerçekleştirildi!

747. yılında bu yıl “İhsan Vakti” temasıyla düzenlenen düşünce adamı Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’yi anma törenlerinin ilki, 7 Aralık Pazartesi akşamı saat 19.00’da Konya’da Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Mevlana'nın 747. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri olarak önemli bir yeri olan etkinlikler, bu yıl Koronavirüs salgını nedeniyle izleyicisiz ve sınırlı olarak düzenleniyor.


Canlı olarak yayınlanan programa fiziki olarak sadece Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Mevlana'nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ve bazı protokol üyeleri katılabildi.
 


 

Mevlevi Ayin-i Şerifi’nin ikincisi, 17 Aralık Perşembe akşamı yapılacak


Konya Valisi Vahdettin Özkan, Hz. Mevlana’nın insanlık ve Konya için önemli bir kişi olduğunu belirtti. Mevlana’nın ölümü; "Şeb-i Arus" diyerek düğün ve vuslat gecesi olarak gördüğünü hatırlatan Özkan, 8 asırlık bir süreye rağmen insanlığa her nefeste iyi düşünceler ve iyi davranışlar içinde olmayı öğütlediğini belirtti.
 



Daha önce törenler kapsamında yapılan türbe önü buluşmaları, sergi, konferans, konser, panel, tiyatro gibi etkinlikler, salgın nedeniyle yapılamadı. “İhsan Vakti” temasıyla Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’yi anma törenlerinin ikincisi ise, 17 Aralık Perşembe akşamı saat 19.00’da yine Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 
 

Yorumlar (0)