Erdoğan'dan Minsk Grubu'na: "Allah aşkına 30 yıl nedir?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AGİT Minsk Grubu'nu eleştirerek, Dağlık Karabağ krizini 30 senedir çözemediklerine dikkat çekti. Erdoğan, "Allah aşkına 30 yıl nedir?" diyerek tepkisini belli etti. 

GÜNDEM 14.10.2020, 14:28 14.10.2020, 14:31
Erdoğan'dan Minsk Grubu'na: "Allah aşkına 30 yıl nedir?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde Dağlık Karabağ krizini senelerdir çözüme kavuşturamayan AGİT Minsk Grubu vardı. 

Erdoğan, Dağlık Karabağ krizinin barışçıl bir şekilde çözüme kavuşturulması için 1992 senesinde oluşturulan Minsk Grubu'na tepki gösterdi. 

Senelerdir Ermeni işgali altında bulunan bölgelerin Azerbaycan'a verilmediğini aktaran Erdoğan, Minsk Üçlüsü'nün (ABD, Rusya ve Fransa) oyalama politikası yürüttüğünü söyledi. 

Erdoğan, Dağlık Karabağ krizini 30 senedir çözemeyen Minsk Grubu için "Allah aşkına 30 yıl nedir?" diye sordu. 

"Sadece işgal edilen topraklar isteniyor"

Türkiye'de yaklaşık 100 bin Ermeni yaşadığını belirten Erdoğan, söz konusu kişilerin tüm imkânlardan yararlandıklarını, devletin onlara hiçbir zaman olumsuz bir tutum sergilemediğini ifade etti.

Erdoğan, Ermenistan'ın Azerbaycan Türklerini Dağlık Karabağ'dan ötelediğini, bu nedenle Azerbaycan Türklerinin kendi topraklarından ayrılmak zorunda kaldıklarını belirtti. 

Azerbaycan'ın sadece Ermeni işgali altındaki topraklarını istediğine dikkat çeken Erdoğan, ABD, Rusya ve Fransa'nın oyalama taktiği yürüttüğünü kaydetti. 

"Oyalamayı bırakın"

Erdoğan, Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarının geri verilmesi gerektiğine dikkat çekerek, "oyalama"nın terk edilmesi ve toprakların gerçek sahiplerine verilmesi gerektiğini söyledi. 

Dağlık Karabağ krizini 30 senedir çözemeyen Minsk Grubu için "Allah aşkına 30 yıl nedir?" diye soran Erdoğan, Ermenilerin işgal ettiği topraklardan çekilmesinin çok uzun sürmeyeceğini ifade etti. 

"Suriyeli mücahitleri göndermedik"

Erdoğan, Azerbaycan'a destek için Suriye'den mücahit yollanmadığını belirterek, Türkiye'nin öyle bir derdinin olmadığını kaydetti.

Minsk Üçlüsü'nde yer alan Fransa ve Rusya'nın verdiği silahların konuşulması gerektiğini söyleyen Erdoğan, Türkiye'nin Azerbaycan'a daima destek vereceğini ekledi. 

Yorumlar (0)